Kadınlar + 1 erkek oyu lazım

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar + 1 erkek oyu lazım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:56

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demitaş, dün KADER üyeleriyle buluştu. Demirtaş, “Seçmenlerin yarısı kadın. Yüzde 50, artı 1 alan kazanacak. 1 erkeğe ihtiyacımız var. Ben de kendime oy veririm” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerine HDP’nin adayı olarak katılan Selahattin Demirtaş, kendisinin bir Kürt olduğunu ve o nedenle ‘Türk’üm’ diyemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin en büyük eksiğinin kadın aday olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı vesilesiyle, YSK buna izin verseydi, 1 erkek 1 kadın eşbaşkan olarak yarışa girecektik” dedi. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) üyeleriyle dün Dedeman Oteli’nde buluşan Demirtaş şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı, ‘bölmeye’ elverişli bir makam değil, birleştirici bir makam. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihçileri halkı kandırmakta. Benim de her sözüme inanmayın. Geçmişimize, yaptıklarımıza bakın. Kaygılar devam etsin ki, denetlenebilir bir devlet yönetimi oluşsun. Biat kültüründen kurtulalım. ‘En iyi benim’ diye aday olmadım. Bu ülkenin insanları, Kenan Evren’e Cumhurbaşkanı diyebildi ama bana niye diyemedi onu anlamış değilim.

Haberin Devamı

2. TURDA DESTEK YOK

2’nci turda herhangi bir partiyi destekleme kararı almayacağız. Oy dağılımını gördükten sonra kendi aramızda nasıl bir taktik uygulayacağımızı konuşacağız. Ekmeleddin’i desteklememek, Erdoğan’ı desteklemek anlamına gelmez. Önerim, bu ilkeleri seçildikten sonra da savunmaya devam edelim. Kim seçilirse seçilsin, ensesinde olmaya devam edelim. 2’nci tur pazarlık konusu değil. Doğru duruş, ilkeleri dayatmaya devam edip, o ilkelerin altına imza atacak noktaya çekmek. Belki 2’nci turda, bu soruları diğer adaylara yönelteceksiniz.

1 ERKEĞE İHTİYACIMIZ VAR

TRT ünlü diye Erdoğan’a yer veriyor, biz ünlü değiliz! Desteğe çok ihtiyacım var. Seçmenlerin yarısı kadın. Yüzde 50, artı 1 alan kazanacak. Kadınlar bana oy verirse, 1 erkeğe ihtiyacımız var. Ben de kendime oy veririm. Oy kullanırken, fotoğrafları görünce korkmasınlar. Korkmayacakları bir aday var.

YURTDIŞI OYLARI

Oy kullanmak bir sorumluluk. Herkes imkanları zorlamalı. Öyle tıpış tıpış falan demiyorum. Sandık güvenliği konusunda, konsolosluklarda ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız. Oylar açılmadan, uçakla ve karayoluyla gelmesi, gizli oy, açık sayma ilkesine aykırı. Çalma konusunda sabıkalı bir yönetim var. Oylar taşınırken, bir uçağın pilotundan, personelinden bile yararlanılabilir. Önlem almaya çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!