Kılıçdaroğlu: Barış için Ekmel Bey'e ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Barış için Ekmel Beye ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 16:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu bataklığında Müslüman Müslüman kanı döküyor. O bataklığı kurutmak istiyorsak Ekmeleddin Bey'e ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Özel bir uçakla saat 13.50 sıralarında Trabzon'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanında partililerce karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında Trabzon' dan yola çıkan ve ilçelere uğrayarak Vakfıkebir’e gelen Kılıçdaroğlu’na, üzerinde, 'Ekmek için Ekmeleddin' yazan ünlü Vakfıkebir ekmeği verildi.

Parti otobüsünden vatandaşlara seslenen CHP lideri şunları söyledi: “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Sandığa gideceğiz. Az önce ekmeğin başkenti Vakfıkebir fırında hazırlanan ekmeği getirdiler. Üzerinde ayyıldız ve Ekmek için Ekmeleddin yazıyor. Düzgün ve geçmişi temiz bir insan. Bilge bir insan. Dürüst bir insan. Az ve öz konuşan bir insan. Hiçbir partinin üyesi değil. Türkiye Cumhuriyetinin saygın vatandaşı. Hem batıda hem doğuda bilinen bir insan. Herkesin saygı gösterdiği biri.

Haberin Devamı

Ortadoğu bataklığında Müslüman Müslüman kanı döküyor. O bataklığı kurutmak istiyorsak Ekmeleddin Bey'e ihtiyacımız var. İslam Konferansı Örgütü başkanlığı yapmış, 57 ülkeyi yönetmiş bir insan. Tarafsız ve güzel bir insan. Onu size emanet ediyorum. Seçilirse Türkiye’ye huzur gelmiş olur. Ülkeye barış gelmiş olur. Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. O da az ve öz konuşuyor. Toplumun hiçbir kesimiyle ilgili negatif söylemi yok. Herkesi kucaklıyor. Biz de onu seviyor ve inanıyoruz. Ona destek olmak istiyoruz. İstiyoruz ki tarafsız biri o koltuğa otursun. O tarafsız bir insan. Ekmeğin başkenti Vakfıkebir’den ekmek için Ekmeleddin diyoruz.”

Kılıçdaroğlu: Barış için Ekmel Beye ihtiyaç var

BEŞİKDÜZÜ’NDE KONUŞTU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde destekledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun düzgün ve geçmişi temiz bir kişi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bayrağımızı temsil eden, vatanımızı temsil eden Cumhurbaşkanı seçeceğiz. O yüzden hepimize büyük görev düşüyor. Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı? Bir Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı, bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı adayı az konuşur, öz konuşur. Sabah, öğle, akşam konuşmaz. Cumhurbaşkanı adayı konuşurken topluma huzur verir. Kavgadan uzak durur. Cumhurbaşkanı adayları öfke dilini kullanmazlar. Cumhurbaşkanı adayları vatandaşlarını tokatlamazlar, vatandaşını tekmeleyeni korumazlar. Cumhurbaşkanlarının özelliği budur. Biz tarafsız bir aday istedik.

Haberin Devamı

Dürüst bir vatandaş istedik. Herkese eşit uzaklıkta olan bir kişi istedik. Bir siyasi partinin elmanı olan bir kişi istemedik. Onun için dedik ki bu topraklara bereketi ekelim, bu topraklara huzur ekelim, bu topraklara birliği ekelim, bu topraklara bereketi ekelim. Ekmek için Ekmeleddin diyelim dedik. Cumhurbaşkanı adayının bir diğer özelliği de var. Geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi kirli olan bir kişi bayrağı temsil edemez. Geçmişi kirli olan bir kişi Türkiye Cumhuriyetini temsil edemez. Türkiye Cumhuriyetini temsil edecek kişinin bilgin olması lazım, temiz biri olması lazım, itibarlı olması lazım. Onun için dedik ki temiz bir insan, düzgün bir insan, itibarlı bir insan, bilge bir insan Ekmeleddin İhsanoğlu olsun dedik."

Kılıçdaroğlu: Barış için Ekmel Beye ihtiyaç var

Haberin Devamı

KONUŞAN DEĞİL, İŞ YAPAN BAŞBAKAN LAZIM

Ortadoğu’nun karışık olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın görüyorsunuz Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta olanları görüyorsunuz. 49 vatandaşımız IŞİD tarafından teslim alındı, rehin, orada duruyor. Bir şey yapan var mı? O rehineleri kurtaralım diye çaba sarf eden var mı? Gazze’de olayları durduralım diyen var mı? Bol laf var, konuşuyor habire. Sabah akşam konuşuyor. Bize konuşan Başbakan değil, iş yapan Başbakan lazım.

Eğer İsrail’in Gazze üzerindeki baskısını durdurmak istiyorsan tek bir şey yapacaksın. Malatya’daki radar istasyonunu kapatacaksın, İsrail’in jetlerine yakıt vermeyeceksin. Öyle hem yakıt ver, hem konuş olmaz. O yüzden diyorum ki Orta Doğu’da da barışın gelmesi için, Türkiye’de de barışın ve huzurun gelmesi için adres belli; Ekmeleddin İhsanoğlu. O yüzden sizden oy istiyorum. Diyorum ki, gelin bir yakınınızı da ikna edin, bir dostunuzu arkadaşınızı ikna edin. Sizden isteğim bu. Alın onları sandığa götürün ve deyin ki, ‘bayrağımı temsil edecek birisine ihtiyacımız var. Ülkeyi temsil edecek birisine ihtiyacımız var. Huzuru temsil edecek birisine ihtiyacımız var. Öfke dilini kullanmayacak birine ihtiyacımız var’. O yüzden ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu daha sonra Giresun’a hareket etti.

Eğer İsrail’in Gazze üzerindeki baskısını durdurmak istiyorsan tek bir şey yapacaksın. Malatya’daki radar istasyonunu kapatacaksın, İsrail’in jetlerine yakıt vermeyeceksin. Öyle hem yakıt ver, hem konuş olmaz. O yüzden diyorum ki Orta Doğu’da da barışın gelmesi için, Türkiye’de de barışın ve huzurun gelmesi için adres belli; Ekmeleddin İhsanoğlu. O yüzden sizden oy istiyorum. Diyorum ki, gelin bir yakınınızı da ikna edin, bir dostunuzu arkadaşınızı ikna edin. Sizden isteğim bu. Alın onları sandığa götürün ve deyin ki, "Ülkeyi temsil edecek birisine ihtiyacımız var. Huzuru temsil edecek birisine ihtiyacımız var. Öfke dilini kullanmayacak birine ihtiyacımız var’. O yüzden ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!