Ekmel senin ne olduğunu çok iyi biliriz

Güncelleme Tarihi:

Ekmel senin ne olduğunu çok iyi biliriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 02:16

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında dün Adana’daydı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ADANA'DA / FOTOGALERİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklenen Erdoğan “Ekmel biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama adeta bir monşer örneği sergiledin. Gazze, Filistin, Hamas, El Fetih bizi iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi, Ekmel Bey’in ne gücü ne de düşünce dünyası yeter. Gazze’ye gittim diyor. Müsaade et de İİT Genel Sekreteri’sin. Oraya gitmen senin şahsiyetinden değil, uluslararası hukukun sana sağladığından kaynaklanıyor. Ben de Dışişleri Bakanımı, oğlumu gönderdim” dedi. Uğur Mumcu Meydanı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

BAHÇELİ NERELERDESİN

Şimdi ben Bahçeli’ye soruyorum: Nerelerdesin sen? Meydanlarda var mı, göreniniz var mı, nerede olduğunu bilen var mı, duyan var mı? Meydana çıksa bile Sivas’ın ötesine gidemez. Bizim için ‘Cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır’ diyordu. Kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzü yok. Göreceksiniz 10 Ağustos’tan sonra aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta da daha fazla oturamayacak.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLETEN TÜRKİYE

2001’de İsrail Cenin’de katliam yaptı. 1500 Filistinli’yi şehit etti. Dönemin Başbakan’ı Bülent Ecevit çıktı grup toplantısında “Yapılanlar soykırımdır” dedi. Bugün ben de CNN ile röportaj yaptım. “Siz İsrail’in yaptıkları için soykırım diyorsunuz doğru mu? Arkasında mısınız” dediler. Evet ölene kadar arkasındayım dedim. Merhum Ecevit maalesef baskılara dayanamadı, 15 gün içinde 4 kez özür dilemek zorunda kaldı. Türkiye İsrail’e nöbetçi ülke olmayacak, özür dileyen değil, dikkatinizi çekiyorum, özür dileten Türkiye var.

EKMEL EFENDİ

Bakın bir yalan daha. Bunlar yalancı ya. Türkiye İsrail’e jet yakıtı veriyor dediler. Tamamen yalan tamamen iftira. Bu yalanı İsrail’in Gazze katliamını perdelemek için yaptılar. İsrail gelir buradan yakıtını alır, bu onların en doğal hakkı. Bizim uçaklarımız da oraya gittiğinde yakıt alır. Ama jet yakıtı bizim ihraç kalemlerimiz arasında değil. Kürecik’teki radar NATO’nundur. Ve bizim savunmamıza yönelik 4 tane üs kurulmuştur. Bunun İsrail’e bir katkısı olmadığı gibi İsrail’in buna ihtiyacı yok çünkü daha gelişmiş olan sistemler onlarda var. Biz ona bir emanet verdik, o da emanete ihanet etti. Şimdi çıkmış nankörlük yapıyorsun. Türkiye Gazze için bir şey yapmadı diyorsun. Gözüne dizine dursun. Bunlar kibir abidesi. Ne Gazze’ye ne Filistin’e hiçbir desteği olmamıştır. Bunlar kibirle hep havaya bakar. Gazze’de Filistin’de en çok yatırım yapan ülke Türkiye. Türkiye Gazze’de yok diyor. Gözüne dizine dursun. TİKA şu anda orada. Ve talimat verdim yaralıları taşımaya başlayacağız. Ekmel Efendi senin ruhun muazzeb olmaz ama bizim ruhumuz muazzeb olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!