Genç Seher'in tashih problemi

Güncelleme Tarihi:

Genç Seherin tashih problemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 02:16

Bitlis’te nikâhsız evlendirilen 1998’li Seher T.’nin doğum tarihi, ‘çocuğun cinsel istismarı’ davası üzerine 1993 olarak tashih edildi. Böylece koca hapisten kurtuldu, yaşı 16’dan 21’e çıkan Seher de bir anda ablası ile 2 abisinin ‘ablası’ oldu.

Haberin Devamı

NÜFUSTA 8 Ağustos 1998 doğumlu Seher T., 2012 yılında Bitlis'te akrabası 26 yaşındaki Seyfettin A. ile nikâhsız evlendirildi. Güvenlik görevlisi kocası Seyfettin A.’nın çalıştığı Antalya'ya yerleşen Seher T., kanaması üzerine 3 Temmuz 2012'de Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Nüfus kâğıdında yaşı 15'den küçük olduğu için hastanenin bilgi vermesi üzerine, savcılık duruma el koydu. Eğitim Araştırma Hastanesi, savcılığın isteği üzerine yaptığı testte, Seher T.'nin kemik yaşının 17 olduğuna dair rapor verdi. Rapor üzerine savcılık, günü ve ayı aynı olmak üzere, Seher T.'nin doğum yılının 1998 yerine, 1995 olarak düzeltilmesini istedi.

Genç Seherin tashih problemi

Haberin Devamı

25 KARDEŞE BAKILDI

Bitlis İl Nüfus Müdürlüğü, talimat üzerine, 8 Ağustos 1995 için doğum kaydı yapılması istenen Seher T.'nin 11'i öz 25 kardeşinin doğum tarihlerini inceledi. Genç kadının ağabeyi Ramazan T.'nin nüfusta 6 Mayıs 1995 tarihine kayıtlı olduğu ortaya çıkınca, annenin aynı yıl içinde hem mayıs hem ağustos ayında doğum yapamayacağı gerekçesiyle, Seher T.'nin nüfus kaydı değiştirilmedi ve durum Antalya'daki savcılığa bildirildi. Bu sırada da Seyfettin A. hakkında, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 6'ncı İhtisas Kurulu da “Seher T. olay tarihinde 18 yaşını bitirmiş, 19 yaşından gün almıştır” raporu verince, mahkeme, Seher T.'nin doğum tarihinin, gün ve ay aynı olmak üzere 8 Ağustos 1993 olarak tespitine karar verdi. Seher T.'nin kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiği beyanı üzerine de Seyfettin A. beraat etti.

Bir abla daha var

SEHER T.’nin kayıtlarının düzeltilmesiyle ilgili talimat Bitlis İl Nüfus Müdürlüğü’ne gönderildi. Yaşı 16’dan 21’e yükselen Seher T., eski kayıtlara göre ablası Fatma T. (20) ve ağabeyleri Ramazan T. (19) ve Fetullah T.’nin (18) ablası oldu. Ancak Seher T.’nin, kendisi gibi 1993’lü bir ablası daha bulunduğu için Bitlis Nüfus Müdürlüğü’nün bu yaş tashihine de itiraz etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!