Hakkari'de barış çabaları

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride barış çabaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 13:33

HAKKARİ’deki aşiret kavgası nedeniyle kente gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir’den oluşan heyetin iki aşiret arasındaki barış çabaları sürerken, dün çok az sayıda kepenklerin açık olduğu kentte bugün daha fazla işyerinde kepenk açıldı.

Haberin Devamı

Hakkari’de 5 gün önce ’Ertoşi’ ile ’Pinyanişi Aşireti’ arasında çıkan gerginlikte Pinyanişi aşiretinden Mustafa Er’in öldürülmesi, 2’si ağır 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olay ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 28 saat süren sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte dün çok az sayıda kepenklerin açık olduğu kentte, bugün işyerlerinin önemli bölümü açıldı. İki aşiret arasındaki barışı sağlamak için dün Hakkari’ye gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun çabalarıda sürüyor.

Olaylarda yaşamını yitiren Mustafa Er’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan DBT ve DTK heyeti, iftardan hemen sonra da Hakkari Belediyesinde kentin ileri gelenleri ve kanaat önderleri ile toplantı yaptı. Toplantı gece geç saatlere kadar devam etti. Barış heyeti, bugün ise iki aşiret arasındaki barışı sağlamak için her iki aşiretin ileri gelenleri ile görüşecek. Heyetin barış çabaları sürerken, İşyerlerinin camları kırılan esnaf da işyerlerini önünü temizleyerek hazırlıklarını sürdürüyor. Bu arada Polis ekipleri, zırhlı araçlarla kent merkezinde sürekli devriye görevi yaparak güvenlik sağlıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!