Savcıdan şikâyetçi

Güncelleme Tarihi:

Savcıdan şikâyetçi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:51

Hakkındaki soruşturmanın 8 aydır Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) kaydedilmediği ve kanuna aykırı şekilde gizli soruşturma yapıldığı gerekçesiyle Fethullah Gülen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Fuzuli Aydoğdu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz’ı HSYK’ya şikâyet etti.

Haberin Devamı

FETHULLAH Gülen, hakkında ‘çıkar amaçlı suç örgütü’ kapsamında soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Fuzuli Aydoğdu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz’ı avukatları aracılığıyla Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet etti.

Gülen’in avukatları Fikret Duran ve Muhammed Enes Hazır tarafından HSYK’ya gönderilen dilekçede, Gülen hakkındaki soruşturmanın 8 aydır Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) kaydedilmediğine ve kanuna aykırı şekilde gizli soruşturma yapıldığına dikkat çekildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz ile Gülen’e yönelik soruşturmayı yürüten, aynı zamanda 25 Aralık Soruşturması’nın da savcısı olan Fuzuli Aydoğdu hakkında ‘görevi kötüye kullanma’, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’, ‘savunma hakkı ve adil yargılanma hakkının ihlali’ gerekçesiyle disiplin ve adli soruşturma yapılması ve Gülen ile ilgili soruşturma dosyasından el çektirilmeleri talep edildi. Avukatlar, soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen ve Gülen’in eski öğrencileri olduğu öne sürülen Latif Erdoğan ile Ahmet Keleş hakkında da ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

‘SORUŞTURMA YOK’ CEVABI

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda basın açıklaması yapan Avukat Fikret Duran, müvekkili Fethullah Gülen hakkında soruşturma yapıldığına ilişkin çıkan haberler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı olarak başvurduklarını, Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz’ın da yazılı olarak “Herhangi bir soruşturma dosyası tespit edilememiştir” cevabı verdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu yazışmadan 15 gün sonra yine bazı basın organlarında bu kez soruşturma numarası da yazılarak haberler yapıldı. İlgili savcıdan dosya fotokopisini istedik ve temin ettik. Dosyayı incelediğimizde hem başsavcılığa sunduğumuz ilk dilekçenin, hem de başsavcıvekilinin bize verdiği ‘Soruşturma dosyası tespit edilememiştir’ yazısının dosya içerisine konulduğunu öğrendik. Bu husus müvekkil hakkında yürütülen soruşturmanın varlığı başsavcıvekili tarafından bilinmesine rağmen tarafımıza gerçeğe aykırı bilgi verildiğini ortaya koymaktadır. Müvekkilimin TC kimlik numarası soruşturma dosyasının birçok yerinde bulunmaktadır. Hatta bu dosyadan Emniyet’e ve başkaca kurumlara birçok talimat yazıları gönderilmiştir.

Haberin Devamı

UYAP’A KAYDI YAPILMAMIŞ

Buna rağmen bu dakikaya kadar halen soruşturmanın UYAP kaydı yapılmamıştır. Dosyanın UYAP kaydının 8 aydır yapılmaması ve kanuna aykırı bir şekilde gizli soruşturma yürütülmesi hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Soruşturma dosyası kanuna aykırı bir şekilde gizlenmekte, müvekkilin savunma ve adil yargılanma hakkı ihlal edilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!