Suriye sınırında karakola ateş açıldı: 2 şehit, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında karakola ateş açıldı: 2 şehit, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:51

Suriye sınırından Ceylanpınar'a girmek isteyen silahlı grupla askerler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Silahlı grubun Türkiye'ye neden girmek istediği henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde, sınırı yasadışı geçmeye çalışan silahlı bir grup ile 'dur' ihtarında bulunan askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit olurken, ağır yaralı 1 askerin tedavisi ise sürüyor.

Olayın hemen ardından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığını bizim sınır birlikleri farkına vardı. Silahlı çatışma çıktı ve maalesef bir Mehmetçiğimiz şehit oldu, 2 Mehmetçiğimiz yaralandı" dedi. Ancak Vali’nin bu açıklamasından bir süre sonra, yaralı askerlerden biri daha hayatını kaybetti ve olayda ehit olan asker sayısı ikiye çıktı.

SURİYE’YE KAÇTILAR

Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Köyü'nde, dün gece saat 21.30 sıralarında sınırı yasadışı geçmeye çalışan bir grubu fark eden askerler, gruba 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan grup, yanlarındaki silahlarla askerlere ateş açtı. Açılan ateşe, sınır hattındaki askerlerde ateş açarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Çatışma çıkması üzerine silahlı grup, tekrar Suriye'ye döndü. Bu sırada kurşunların hedefi olan askerlerden Adem Dövüşken, Yiğit Şahan ve Berat Sağırkaya yaralandı. Yaralı askerler, hemen çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan er Adem Dövüşken, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İlk müdahalesi yapılan Yiğit Şahan, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, Berat Sağırkaya ise Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HELİKOPTERLE GAZİANTEP'E GÖNDERİLDİ

Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Berat Sağırkaya hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Ancak Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece çatışmada er Adem Dövüşken'in ardından şehit sayısı 2'ye yükseldi. Diğer yaralı asker Yiğit Şahan'ın tedavisi ise Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Haberin Devamı

VALİ: SALDIRGANLARIN ZAYİATLARI ÇOK

Viranşehir Devlet Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Küçük, "Saat 21.30 civarlarında Ceylanpınar'a 10-15 kilometre uzaklıktaki Altıntepe Köyü'nde, Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığını bizim sınır birlikleri farkına vardı. Bu farkına varma sonucunda silahlı çatışma çıktı" dedi.

Sınırı geçmeye çalışan gruptakilerin çok zayiat verdiğini söyleyen Vali İzzettin Küçük, "Silahlı çatışma sonucunda pek çok zayiatın olduğunu biliyoruz. Yaralılarımız için dualar ediyoruz. Herkesin dua etmesini istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Silahlı grubun geçiş amacının belirlenmesi için çalışma başlattıklarını açıklayan Vali Küçük, "Silahlı unsurlar olduğunu biliyoruz. Bunların ne tür amaçla sınırı geçmeye çalıştığını tespit etmeye çalışıyoruz. Sınır komutanızım da burada, onlarda inceleme yapıyorlar. Olay henüz taze ve sıcak bir hadise. Silahlı grupların amacı, geçme nedenleri nedir tabi ki inceleniyor, değerlendiriliyor" diye bilgi verdi.

ŞEHİT ASKER MERSİNLİ

Şehit Adem Dövüşken'in 21 yaşında ve Mersinli olduğu, yapılacak törenin ardından cenazesinin memleketine gönderileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!