Soma davası Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu’nda görülecek

Güncelleme Tarihi:

Soma davası Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu’nda görülecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:51

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşmalar için Akhisar Belediyesi’nden Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu’nu yıllık 4 bin liraya kiralayıp, protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı’nın katıldığı protokol töreni Belediye Encümen Salonu’nda yapıldı. Alınan Belediye Meclisi kararı gereği Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi bir yıllığına savcılığına kiralayan protokol imzalandı. Bir yılın sonunda davanın uzaması halinde ek protokol düzenleneceği bildirildi. Protokole AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner imza attı.

İmzaların atılmasından önce konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Geçen Mayıs ayında Soma’da çok üzücü bir kaza meydana geldi, 301 madencimiz şehit oldu. Bu kazaya bağlı olarak gelişen olaylar sonrasında davalarla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı görevlendirildi. Başsavcımızın talebi üzerine duruşma salonu olarak kullanılmak üzere, belediyemizin Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nun kendilerine tahsisi talep edildi. Haziran ayında yapmış olduğumuz meclis toplantısında burası için karar alındı, dolayısıyla bizler de bu kararın protokolünü imzalayacağız. Bu sebeple buradayız, tabiki burada şehitlerimizi rahmet anıyoruz, geride kalanlara bu vesile ile sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle elim bir kaza ile ülkemiz karşı kaşıya gelmez. Tabiki sonrasında dava, Türkiye ve dünyada da belki önemli bir yer teşkil edecek, dolayısıyla Akhisar olarak bunu en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor. Bizler her zaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yanında olacağız, bu vesile ile inşallah bu süreci en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

’EN KISA SÜREDE KOVUŞTURMA AŞAMASINA GEÇİLECEK’

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner de elim maden kazasında, soruşturma aşamasında olunduğunu belirterek, "Soruşturma yapılabilmesi için adliyemizin fiziki imkanları yeterli değil. Bu nedenle Belediye Başkanlığımıza ait Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nin duruşma salonu olarak kiralanması buranın tahsisi hususunda sayın Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyelerimizin ve yetkili birimlerin takdiri ve yardımları ile gerekli protokol hazırlandı. Bu vesile ile belediye başkanımıza, meclis üyelerine ve diğer yetkililere bizlere sağlamış oldukları kolaylıklar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yaşanan elim maden kazasında vefat eden madencilere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. İnşallah kovuşturmanın da en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum" dedi. Başsavcı Şahiner, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bugün protokolü imzaladık, bugünden itibaren gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacağız. En kısa sürede inşallah örnek bir duruşma salonu tadilatını gerçekleştireceğiz. Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptık, belediye başkanımızın ve diğer yetkililerin bizlere vermiş oldukları protokol çerçevesindeki izin doğrultusunda gereken tüm işlemler inşallah en kısa sürede tamamlanacaktır. Kovuşturmanın şu an tarihi tarihi belli değil ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz, soruşturmada çok önemli kısımlar aşıldı. Soruşturma artık ilerlemiş durumda ve en kısa sürede kovuşturma aşamasına geçilecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!