İsrail'in Gazze'ye kara operasyonuna tepkiler

Güncelleme Tarihi:

İsrailin Gazzeye kara operasyonuna tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 08:26

İsrail ordusu dün gece kara harekatı başlattı ve Gazze'ye girdi. İsrail'in Gazze'yi bomba yağmuruna tutmasına çok sert tepkiler geldi.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK: Mahşeri vicdanı yaralayan İsrail'in, kabul edilemez kara harekatını lânetliyor, Kör ve sağır, Batı ve Müslüman devletleri göreve çağırıyoruz.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU: İsrail’in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze’ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz. İnsanlık vicdanı bir kez daha Filistin meselesi ile sınanıyor. Az önce Birleşmis Milletler Genel Sekreteri Sn. Ban Ki-Moon ile görüştüm. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü açık katılımlı toplanması için girişim başlatıyoruz. New York ve Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı ile BM İnsan Hakları Konseyi’ni de olağanüstü toplantıya çağırmak için girişimde bulunuyoruz.

CUMHURBAŞKANI ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU: Akıtılan her kan tarihe kara birer leke olarak geçecektir. Saldırıların son bulmasını umut ediyor, Gazze'ye Allah'tan yardım diliyorum.

Haberin Devamı

AK PARTİ MKYK ÜYESİ BÜLENT GEDİKLİ: Derhal ateşkesin sağlanması gerekiyor. İsrail'in yaptıkları ortadadır. İsrail ateşle oynuyor. Katliamların bir an önce durdurulması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!