Berlusconi'nin şirketi için 'kara para' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Berlusconinin şirketi için kara para iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2004 01:56

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Holding'i ‘Fininvest’ 2004'ün ilk altı ayında brüt 410 Milyon Euro kar etti. Özellikle Holding'e bağlı Medya Grubu Mediaset'in brüt kárın yüzde 50'sini etmesi en çok grubun başında bulunan kızı Marina Berlusconi'yi memnun etti. Ancak Fininvest'e bağlı Mediaset'in kara parayla şirket aldığı iddiası, kárına gölge düşürdü.

2003 yılının ilk altı ayında 2 Milyar 495 Milyon Euro ciro yapan Fininvest'in bu yıl aynı dönemde 2 milyar 779 milyon Euro'yu bulması ile yüzde 11.4 lük bir maddi büyümeyi gerçekleştirdi. Ancak Fininvest'in yüzde 50.1'lik hisselerini oluşturan Mediaset'e bağlı Film ve Dağıtım Şirketleri Medus ve Penta'nın satın alımında kara para kullanıldığı iddiası ile yargılanması isteminin Milano Savcılığınca onaylanması Berlusconi Ailesini huzursuz ediyor.

Savcılar Alfredo Roblendo ve Fabio De Pasquale, Mediaset'in gizli patronu olarak bilinen Silvio Berlusconi'yi diğer iki ortak oğlu Piersilvio ve kızı Mediaset'in İcra Kurulu Başkanı Marina ile birlikte dinlemek istediklerini belirtmeleri Fininvest'in ilk 6 ayda elde ettiği kára gölge düşürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!