Aşağılık ve vahim sözler

Güncelleme Tarihi:

Aşağılık ve vahim sözler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:49

İSRAİL Başkonsolosu Moshe Kamhi, İsrail’in Gazze operasyonuyla ilgili Twitter’da “Allah Hitler’den razı olsun, bunlara az bile yapmış” yazan şarkıcı Yıldız Tilbe için “Bu sözde sanatçı bozuntusunun lafları ciddiye alınmayacak kadar aşağılık, kınanacak ifadeler ve son derece vahimdir” dedi.

Haberin Devamı

Kamhi, Tilbe’nin sözlerinin nefret suçları kapsamına girdiğini belirterek “Bu olayda kanun koyucunun nefret suçlarını ceza yasası kapsamına almasının zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Türkiye’de son yıllarda soykırımdan alınacak dersler konusunda eğitimsel faaliyetlere başlandı. Bu sene de Uluslararası Yahudi Soykırımı’nı Anma Günü 26 Ocak’ta Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’nun da katılımıyla İstanbul’da bir anma toplantısı yapıldı. Bu sözler, bu faaliyetlerin göreceli bir şekilde nitelikli ve nicelikli olarak artırılması gerektiğini gözler önüne sermektedir” dedi.

Nefret yasası kapsamında değerlendirilsin
Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Yıldız Tilbe’nin mesajları kınanarak şöyle denildi: “Irkçı ve nefret yayan sözleri ve yaklaşımı esefle kınıyor, Türk Ceza Kanunu’ndaki nefret yasası kapsamında bu söylemlerin değerlendirilerek gereken hukuki işlemlerin yargı tarafından bir an evvel başlatılacağına inanıyor ve bekliyoruz.”
TİLBE’DEN YANIT: oraya hade...
Tilbe ise Hahambaşılığı’na Twitter’dan şu yanıtı verdi: “İsrail’de yaşayanlarla burda yaşayanlar farklı burdakiler bize silah doğrultmuyor oradakiler elinden silahı bırakmıyor israili savunanlar oraya hade. Allah gelecek hakkınızdan Allah (...) göreceksiniz zamanı gelince o gözleriniz yuvasız kalıcak sanki iftira atıyorum masumlar sanki yaptıklarınız ortada. Benim nefret söylemimden rahatsız olanlar yargılanmamı isteyenler ülkelerinin eli silahlı nefret eylemlerini nerde yargılayacaklar eylem söylemden daha mı iyi” DHA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!