Boyadan kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Boyadan kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:22

Adana’da KPSS’ye giren genç kadının saç rengi giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerini aldığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Pelin Derya Çetinkaya, 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Adnan Menderes Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alan Çetinkaya, 2013’te KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmek için, saçı sarıya boyalı halde sınav merkezine gidip fotoğraf çektirdi. Ancak Çetinkaya daha sonra saçını kendi rengi olan koyu kahveye boyatıp, nüfus cüzdanı için de bu haliyle fotoğraf çektirdi.

2. OTURUMU KAÇIRDI

Boyadan kaybetti


5 Temmuz'da, Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınava giren Çetinkaya’nın sınav belgesindeki fotoğrafıyla kimliğindeki ve son hali tutmayınca, genç kadının başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenen gözetmenler, polis çağırdı. Sınav sonunda karakolda sorgulanan, kimliğine el konan Çetinkaya, fotoğrafları çekilip serbest bırakılsa da, aynı gün öğleden sonra öğretmen adayları için yapılan sınavın ikinci oturumuna kimliği olmadığı için giremediğinden 13 aylık emeği boşa gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!