CHP'de Emine Ülker Tarhan 'aday değilim' dedi

Güncelleme Tarihi:

CHPde Emine Ülker Tarhan aday değilim dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 14:08

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından yaşanan görüş ayrılığında son gelişme... CHP'de muhaliflerin adayı olarak öne çıkan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan "aday değilim" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

CHPde Emine Ülker Tarhan aday değilim dedi
Tarhan bu açıklamayı İhsanoğlu'nun adaylık dilekçesine imza koymayan bir başka CHP'li vekil, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yaptı.

Kulkuloğlu, Twitter'dan ihsanoğlu'nun adaylık dilekçesini imzalamadığını, ancak Tarhan'ın adaylığını da desteklemeyeceğini açıklamıştı.

Kulkuloğlu, bu mesajı üzerine Emine Ülke Tarhan'ın kendisini arayarak, "aday olmayacağım" dediğini de yine Twitter'dan yazdı.

Kulkuloğlu, Twitter'dan şu mesajı paylaştı;
"Sn. Emine Ülker Tarhan’ın adaylığı ile ilgili beni arayan, yazan arkadaşlar. Sn. Tarhan beni aradı ve adaylığının söz konusu olmadığını, kendisinin istemi ve bilgisi dışında gelişen bir olay olduğunu söyledi."

Haberin Devamı

CHPde Emine Ülker Tarhan aday değilim dedi

TARHAN ADINI SÜHEYL BATUM ORTAYA ATMIŞTI

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına tavır koyan 21 vekil, adaylık dilekçesine imza koymamıştı.
CHP Milletvekili Süheyl Batum, "alternatif aday" olarak Emine Ülke Tarhan'ın adını telafuz etmişti. Tarhan'ın olası adaylığına, İhsanoğlu'nun dilekçesine imza koymayan 21 vekilden bazıları da yaptıkları açıklamalarla destek vermişlerdi.

BAYKAL SICAK BAKMADI

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 20 vekilin imzası gerekiyor. İhsanoğlu'nun adaylığı için CHP'de 21 vekil imza koymayınca, "alternatif aday" beklentisi ortaya çıkmıştı. Süheyl Batum'un "adayım Tarhan" açıklamasının ardından da gözler Emine Ülke Tarhan'a dönmüştü.
Ancak İhsanoğlu dilekçesine imza koymayan 21 milletvekili arasında bulunan Deniz Baykal ve ona yakın duran 10 kadar vekil "alternatif aday" konusuna sıcak bakmayınca, muhalif vekillerin yeterli imzayı toplamaları olasılığı da zora girmişti.

CHP'DE KİMLER İHSANOĞLU DİLEKÇESİNİ İMZALAMADI

CHP ve MHP'nin birlikte dün TBMM'ye sundukları Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı dilekçesine imza koymayan CHP'li vekiller şöyle;
Deniz Baykal, Arif Bulut, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Gökhan Günaydın, Metin Lütfü Baydar, İlhan Cihaner, Adnan Keskin, Süheyl Batum, Ali Haydar Öner, Oktay Ekşi, Nur Serter, Birgül Ayman Güler, Güldal Mumcu, Şevki Kulkuloğlu, İsa Gök, hüseyin aygün, Dilek Akagün Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Ümit Özgümüş ve Emine Ülker Tarhan.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!