Balyoz'da 81 sanık tahliye istedi

Güncelleme Tarihi:

Balyozda 81 sanık tahliye istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 09:23

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasında yeniden yargılanma yolunu açan karar üzerine 81 hükümlünün avukatları, Anadolu 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden yargılanma ve tahliye talebinde bulundu.

Haberin Devamı

16 müvekkili için mahkemeye dilekçesini verene avukat Kemal Yener Saraçoğlu Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla Türk Adaleti’nin itibarının iadesinin sağlanacağını ve yaralarının sarılacağını ümit ettiklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ tespitinin ardından Balyoz davası avukatları Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne hükümlü müvekkilleri için yeniden yargılanma ve infazın durdurularak tahliye edilmeleri talebinde bulundu.

Şu ana kadar 10 Balyoz avukatı toplam 81 müvekkili hakkında mahkemeye dilekçe verdi. Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, emekli Tuğamiral Fahri Can Yıldırımı, Binbaşı Kemalettin Yakar, emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Binbaşı Bülent Ecevit Taşçı talepte bulunanlar arasında.

Avukat Kemal Yener Saraçoğlu adliye önünde yaptığı açıklamada “Yıllarca hapislerde haksız yere tutulan askerlere de yargılamalarda bu kumpasın ortaya çıkacağına inanmış ve hiçbir zaman devletine ve mahkemesine karşı isyan içinde olmamıştır. Hükmü bile ‘vatan sağ olsun’ diye karşılamışlardır. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu kararla yara almış Türk Adaleti’nin itibarının iadesinin sağlanacağı, yaralarının sarılacağını ümit ediyoruz. Bu aşamada, yeniden yargılamaya ilişkin olarak yasal gerekliliğin yanı sıra askerlerin cezaevinde kaldıkları süre ve özellikle 5 No’lu Hard Diskin sahte olduğuna ilişkin bilimsel tespitlerde dikkate alınarak infazın durdurulmasına ve geri bırakılmasına ilişkin taleplerimizi 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduk. Mahkemenin, adalet sistemine katkıda bulunarak hukuka ve vicdani kanaatlere uygun olarak alacağı karar ile ıstırabı bir nebze dindireceğini ümit ediyoruz. Adalete ilişkin yaraların bir an önce sarılmasını istiyoruz.”

Avukat Günizi Dizdar “Anayasa Mahkemesi kararının 17’de 17 olarak oybirliğiyle alınmış olması, geçen sene Yargıtay’dan oybirliğiyle çıkabildiği önemli bir konudur. Bunun üzerine Yargıtay’ın oluşturulmasında da, çalışmasında da kendilerini tekrar gözden geçirmesi gerekmektedir. “

BAKMADAN GEÇME!