AYM’den Avcı’ya tahliye yolu

Güncelleme Tarihi:

AYM’den Avcı’ya tahliye yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 01:40

ANAYASA Mahkemesi (AYM) Devrimci Karargah örgütü davasından 15 yıl 4 ay 5 gün hapse mahkum edilen ve Oda TV davasından tutuksuz yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında da dün hak ihlali kararı verdi. AYM ihlalin giderilmesi için kararın ilgili merciye gönderilmesine de hükmetti. AYM kararı ile, Yargıtay’ın yeni yargı paketi ışığında yeniden oluşturulacak ilgili heyet Avcı’nın tahliyesine karar verebilecek.

Haberin Devamı

Avcı, Devrimci Karargah örgütü davasından yargılanırken 3 yılı aşan tutukluluğu nedeniyle AYM’ye, “Haksız ve uzun tutuklama” gerekçesi ile bireysel başvuru yaptı. AYM 14 ay sonra Avcı’nın bireysel başvurusunu dün görüştü. AYM Genel Kurulu Avcı’nın tutuklanma gerekçelerinin yetersizliği ve uzun tutukluluktan hak ihlali olduğuna karar verdi. AYM’nin Avcı ile ilgili kararının, Ergenekon Davası sanığı Orgeneral İlker Başbuğ’un ihlal kararı ile aynı nitelikte olduğu belirtildi. Avcı’nın da Başbuğ gibi ihlal kararı çerçevesinde tahliye edilebileceği kaydedildi. Avcı, Oda TV davasından da mahkemece tahliye edilmişti.
Eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı’nın hayatı, ‘Haliçte Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat’ adlı kitabı yazdıktan sonra değişti.

KİTABI YAZDIKTAN SONRA TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Ardı ardına gelen idari soruşturmalar, meslekten ihraç edilme süreci ve nihayetinde ‘Devrimci Karargah Örgütü ve odatv’ davalarının sanığı oldu. Hanefi Avcı, Ergenekon ile Devrimci Karargah örgütü üyesi olmakla suçlandı. Tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne girdi. Devrimci Karargah örgütüne yardım ettiği iddiası ile 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bireysel başvurusu 14 aydır değerlendirmeye alınmayan Avcı’nın dost ve arkadaşları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!