Soğukkanlı olacağız

Güncelleme Tarihi:

Soğukkanlı olacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:39

Başbakan Tayyip Erdoğan, Musul’da 100’e yakın vatandaşın IŞİD’in elinde olduğunu belirterek, “Onların başına bir şey geldiği zaman bunu neyle izah edeceksin. Biz şimdi tereyağından kıl çeker gibi bunu başarabilir miyiz, bunun gayreti içindeyiz. Diyoruz ki, ‘Geç olsun ama inşallah hayırlı olsun.’ Onun için sabırla, soğukkanlı adımlarla, diplomatik yollarla bu işi yürütmenin gayreti içindeyiz. Biz sabırlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Soğukkanlı olacağız
Rize’de 123 milyon liralık 18 eser ve hizmetin açılışını yapan Erdoğan şunları söyledi:

HER AN TAKİP EDİYORUZ

Gündemdeki önemli bir konuya değineceğim. Irak’ın Musul kentine IŞİD tarafından saldırı düzenlendi ve Musul’un önemli bir bölümü bu örgüt tarafından işgal edildi. Türkiye’nin Musul’da bir başkonsolosluğu vardı. Başka hiçbir ülkenin Musul’da başkonsolosluğu yok. Irak’taki güvenlik sorunları nedeniyle IŞİD unsurları başkonsolosluğumuzu işgal etti. Personelimizi alarak şehrin başka bölgesine götürdü. Binada 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu. Bu arada orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz var. Fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız var. Bütün bunları şahsım, Dışişleri, MİT, TSK birebir her an takip ediyoruz. Bu arada yine şahsen başta kendim olmak üzere başkonsolosumuzla da görüşmem oldu. Bu personelimizin ve aile fertlerimizin geri dönmeleri için her imkânı seferber ettik. Irak hükümeti nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Büyükelçimiz konuyu takip ediyor. BM, NATO gibi kuruluşlar nezdinde uluslararası hukuk altyapısını da oluşturuyoruz.

Haberin Devamı

31 VATANDAŞ AYRICA REHİN

Sadece başkonsolosluğumuz personeli ve aileleri için değil, Musul’un bir ilçesinde rehin alınan 31 vatandaşımız için de çok yoğun temaslar kuruyoruz. Vatandaşlarımızı sağ salim emniyet içinde evlerine ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Musul’daki gelişmeleri an be an dikkatle takip ediyoruz. İnşallah hayırlı neticeyi buradan alacağız.

KURUSIKI ATIYORLAR

Türkiye büyük bir ülkedir. Bu büyüklüğe yakışır biçimde davranacak ve soğukkanlı adımlar atacaktır. Şu an birinci önceliğimiz Musul’daki vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Bu yüzden biz muhalefet gibi davranamayız. Onların sırtında yük küfesi yok. Onlar rahatlar. Kurusıkı atıyorlar.

NEZAKET DENEN ŞEY

Çıkıyor bakıyorsun CHP, çok enteresan. Dışişleri Bakanımı bilgilendirmek için onlara yolluyorum. Söylediği laf, ‘Bunun bir siyasi sorumluluğu vardır’. Neymiş siyasi sorumluluğu? Cevap yok. Bir defa o siyasi sorumluluğun cevabını 30 Mart’ta milletim sana verdi zaten. 30 Mart’ta milletim, ‘Öyle kurusıkıya pabuç bırakmayız. İktidarımızdan memnunuz. Durmak yok yola devam’ dedi. Yüzde 45.5. Dışişleri Bakanıma böyle söylüyor işte. Ya nezaket denen bir şey var.

Haberin Devamı

BAHÇELİ DÜNYADAN HABERSİZ

Bahçeli de ‘Hemen asker müdahale etmeli’ diyor. Ya Bahçeli senin dünyadan haber yok galiba. Orada 100’e yakın vatandaşım bunların elinde. Onların başına bir şey geldiği zaman bunu neyle izah edeceksin. Bahçeli’ye sorarsan, Türk Bayrağı’nı indiren için de ‘Alnının çatalından vurup indireceksin’ dedi. Ondan sonra ne olacak. Orada başka yapılabilecek şeyler vardı. Onların yapılması gerekirdi. Bunların derdi problemi çözmek değil, büyütmek. Biz ise aklıselim ile hareket etmek suretiyle süreci işleteceğiz.

RANT DEVŞİRME

Biz Musul’daki personelimizi sağlık içinde evlerine ulaştırmanın gayretini veriyoruz. CHP Genel Müdürü de bundan rant devşirebilme gayreti içinde. İşte bu kadar küçük hesaplar içindeler. Ben Dışişleri Bakanımı bunların zatı şahanelerine gönderdim, gitsin bilgilendirsin diye. Ama bunların derdi IŞİD unsurlarını tahrik etmek. Tahrik ederek ne yaparsın. Orada zarar istihsal edersin. Biz tahrikten yana değil, problemden yanayız.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU DENİLEN ADAM

Muhalefetin gündeminde ne var? Yatsınlar kalksınlar Tayyip Erdoğan’a küfretsinler, hakaret etsinler. Utanmadan, sıkılmadan şu Kılıçdaroğlu denilen adam, ‘Bayrağı Erdoğan indirdi’ diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür, tükürür. Sen bunu Erdoğan’a nasıl söylersin? Sen Hakkari’ye Türk Bayrağı’yla giren adam değilsin. Sen Hakkâri’ye PKK’nın gölgesinde giren adamsın. Sen önce aynaya bak, kendine çeki düzen ver. Kime ne söylediğini bil.

BİR HAİN TESPİT EDİLDİ

Bir hainin Diyarbakır’da yaptığı hareket, bir kendini bilmezin askeri garnizon içindeki bayrağımıza karşı yaptığı bir hareket Türkiye’de bir birliğin, birlikteliğin işaret fişeği olmuştur. İlgili kesimlere söylenmesi gerekenleri söyledik. Emniyet’ti ve Silahlı Kuvvetler’de idari soruşturmalar başladı. O hainin de tespiti yapıldı. Çok hassas ve yoğun şekilde araştırıyoruz. Bulup ortaya çıkaracağız. Bazı kişiler gözaltında. Karşılıksız kalmayacak. Ancak bu haince hadise üzerinden çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Bu tuzağa karşı sizlerden çok dikkatli ve sağduyulu olmanızı rica ediyorum. Bunların her türlü istismarcısı var. Bir kısmı bayrağımıza saldırarak istismarını yapar, bazıları ise bayrak üzerinden farklı istismar yollarına gider. Muhalefetin tuzaklarına gelmeyin. Endişeniz olmasın.

Haberin Devamı

Hemşerilere selam

BAŞBAKAN Erdoğan, geceyi geçirdiği Rize, Güneysu Merkez Mahallesi’ndeki konutundan dün saat 11.30’da çıktı. Güneysu Belediyesi’ni ziyaret eden Erdoğan, Rize’deki Sahil Camii’nde cuma namazını kıldı. Rize Belediyesi’ni ziyaret eden Erdoğan, valilik binası önündeki toplu açılış törenine eşi Emine Erdoğan’la katıldı. Alana gelişinde, Emine Hanım’la birlikte vatandaşları selamlayan Erdoğan’ın yanı sıra törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!