AK Parti'de 'kim olsun' izdihamı

Güncelleme Tarihi:

AK Partide kim olsun izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 17:08

İZMİR’de yeni il başkanı arayışına giren AK Parti’de Genel Merkez, teşkilata "Kim olsun" diye sordu. Pazar olmasına rağmen partililerin yoğun katılım gösterdiği eğilim yoklamasında koridorlarda izdiham yaşandı. Yeni il başkanının 16 Haziran’da açıklanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasını isteyen Genel Merkez,

İzmir kordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile Eskişehir Milletvekili Selçuk Koca’yı İzmir’e gönderdi. Genel Merkez koordinatörler aracılığıyla yeni il başkanının kim olacağını teşkilata sordu. Cumartesi günü, istifa eden il yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini dinleyen koordinatörler, pazar günü ilçe başkanları, ilçe yönetimleri, belediye başkan adayları, kadın ve gençlik kolu başkanları ile ilçe belediye meclis üyelerine sordu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen eğilim yoklamasında birinci ve ikinci bölge uygulaması yapıldı. Birinci bölgeden Konak, Gaziemir, Buca, Urla, Balçova ile ikinci bölgeden Bayraklı, Bornova, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, ilk oy kullanan ilçeler oldu. 30 ilçenin katıldığı yoklamada, partililer form doldurdu. Formda il başkanı olarak görmek istenilen kişilerin adları yazıldı. Formlara 10 kişiye kadar isim yazılabildi. Formda, partililere neden yazdıkları kişiyi il başkanı olarak görmek istediklerinin sebebi de soruldu. Formda ayrıca "Görüşleriniz" bölümü de yer aldı. Partililer forma isimlerini yazmadı. Koordinatör vekiller, birebir görüşmek isteyen partililerle ayrıca görüşme de yaptı.

Görüşmeler yarın (pazartesi) iş dünyasından partiye yakın olan kişilerin görüşlerinin alınmasıyla sürecek. Ankara’ya dönecek olan vekiller 12 Haziran Perşembe günü yeniden kente gelecek. Koordinatörler bu kez eğilim yoklamasında en çok oy alan beş kişi ile görüşme yapacak. Hazırlanan rapor, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya iletilecek. Soylu, üç ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne koyacak, son kararı o verecek. Yeni il başkanının 16 Haziran’dan önce açıklanması beklenmiyor.

Koordinatörlerin teşkilat içinde yaptıkları eğilim yoklamasında, en çok teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın adının çıktığı öğrenildi. Kaya’yı sırayla Uğur Türkan, Kerem Ali Sürekli, Rahmi Taştan, Cemal Öztürk, Tansu Kaya, Yıldırım Ulupınar takip etti. Formlara Habip Sünbül, Ali Aslan, Ethem Yorulmaz, Mehmet Çeltikcioğlu, Bilal Doğan ve Ömer Cihat Akay’ın da adları yazıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!