Mutlu Ekizoğlu: 'Mesnetsiz suçlamalarla açığa alındım'

Güncelleme Tarihi:

Mutlu Ekizoğlu: Mesnetsiz suçlamalarla açığa alındım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 01:01

İstanbul'da görev yaptığı dönemde şike, Balyoz, Ergenekon operasyonlarının beyin takımında yer alan SİİRT Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, 'Yasadışı telefon dinleme' gerekçesi ile değil 'Zimmetine usulsüz olarak para geçirdiği' iddiası ile açığa alınmış.

Haberin Devamı

Hürriyet'e konuşan eski Siirt Emniyet Müdürü açığa alındığını doğrularken, açığa alınma sebebinin 'Yasa dışı telefon dinlemesi' olmadığının altınız çizdi.

Mutlu Ekizoğlu şunları söyledi : 'Benimle birlikte 3 personelimi daha açığa aldılar. Hakka ve hukuka uygun olmayan sebeplerle, mesnetsiz suçlamalar, ifadem bile alınmadan açığa alındım' dedi.

Mutlu Ekizoğlu, görev yaptığı dönemde yasa dışı telefon dinlemesi yapmadığını belirterek, 'Ben aptal mıyım? Kanunsuz dinleme yapayım. Kendi dönemimde yapılan bütün dinlemeler kanuna uygundur. Hukuksuz dinleme yapılmamıştır. Belki yapılan dinlemelerden rahatsız olanlar olmuştur ama dinlemeler hukuka uygundur' dedi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra müfettişlerin Emniyet'te inceleme başlattığını söyleyen Mutlu Ekizoğlu, '2 yıl önce verdiğimiz bir iftar yemeği ile ilgili olarak, bu yemeği vermediğimizi iddia etmişler. Sonra da bu yemeğin parası olan 5 bin 250 lirayı temsil parası olarak zimmetimize geçirdiğimizi iddia etmişler. Bu konu ile ilgili benim ifademe bile başvurmadan açığa alma işlemi gerçekleştirdiler. Ben görevden zaten alınmıştım. Soruşturmayı akamete uğratma ihtimalim zaten yok. Bana yapılan işlem, haksız ve hukuksuzdur.Pes diyorum' dedi.

Savcılığa da konunun intikal ettiğini ve adli soruşturma başlatığını doğrulayan Mutlu Ekizoğlu, 'Savcılığın soruşturma başlatması normaldir. Gerçekler adli tahkikat sırasında ortaya çıkacaktır. İnsan düşmanına bile iftira atmaz. Hak, hukuk, adalet herkese lazım' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!