Diyarbakır'da kirpi eşliğinde seyahat

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda kirpi eşliğinde seyahat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 10:29

Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun 5 gündür trafiğe kapatılması ve bir uzman çavuşun kaçırılmasının ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'ın Hani ilçesi ile Lice ilçeleri arasında ulaşım zırhlı araçların eşliğinde gerçekleştiriliyor. Her iki ilçenin girişi ve çıkışlarında güvenlik noktası oluşturan jandarma, 20-30 araç bir araya geldikten sonra onları zırhlı kirpiler eşliğinde gidecekleri yere ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları tarafından yapılan yol kapatma eylemi devam ediyor. Bingöl-Diyarbakır Karayolu'nun kapalı olması nedeniyle alternatif olarak kullanılan Hani yolu önceki akşam kapatılarak bir uzman çavuş kaçırıldı. Bunun üzerine Hani ilçesinde güvenlik önlemi alan jandarma, araçların tek başına seyahat etmesine izin vermiyor. Hani ile Lice arasında araçlara kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlar eşlik ediyor.



Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek isteyen vatandaşlar Hani girişinde güvenlik noktasında bekletiliyor. Daha sonra konvoy oluşturuluyor. Oluşturulan konvoya kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlar eşlik ediyor. Diyarbakır'ın kuzeyindeki tek açık yol olan Hani’nin bir daha kapanmaması için böyle bir uygulamanın başlatıldığı belirtiliyor. Konvoy dışında hiçbir aracın geçişine izin verilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!