Okmeydanı'nda ölü sayısı 2'ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi

Güncelleme Tarihi:

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:44

İstanbul Okmeydanı'nda dün başlayan ve gece boyu gerginliğin devam ettiği gösterilerde yaşamını yitirenlerin sayısı 2 oldu. Dün cemevinde yaşanan vurulma olayının ardından yaklaşık 27 saat sonra savcı olay yerine geldi. Okmeydanı Cemevi'ne savcı ile birlikte gelen iki polis vatandaşın saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi

POLİS EYLEMCİLERİN ARASINDA KALDI
Okmeydanı Cemevi'ne savcı ile birlikte gelen iki polis vatandaşın saldırısına uğradı. Darp edilen polislerden biri çevik kuvvet ekipkerinin yanına kaçarken bir diğer polis de IMC TV'nin canlı yayın aracına sığındı. Polisi araçtan indirmek isteyen kalabalık camlarını kırdı. Gerginlik araya mahallelinin girmesiyle yatıştı.

Okmeydanı’ndaki gösteriler sabah saatlerinde başladı. Bir grup, Soma’daki maden faciası ve ‘Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla İTO Lisesi’ne girmek istedi. Ancak buna polis izin vermedi. Çıkan gerginlik taşlı, molotoflu, biber gazlı ve TOMA’lı sokak çatışmasına dönüştü.

Haberin Devamı

Atılan molotofkokteyllerinden biri zırhlı akrep aracının camını kırarak içeri girdi. Zırhlı araç alev alınca polisler kendilerini can havliyle dışarıya attı. Polisler daha sonra havaya ateş açtı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesine katılan Uğur Kurt (30), boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 saat süren kalp masajı yapıldı, ameliyata alındı, hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı. Bu sırada gösteriler devam etti.

OKMEYDANI'NDAN SON FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Uğur Kurt’un vurulmasının ardından Okmeydanı’nda mahalleli de polise tepki gösterdi. Çatışmaların yaşandığı sokaklarda esnaf da kepenk kapattı. Mahallelinin tepkisi üzerine polis Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin önüne kadar çekildi. Ancak eylemciler buraya gelince, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi
'Savcılık olaya el koydu, seken kurşunla dahi olsa olaya karışanalra gereken cezalar verilmeli'

BOMBALI SALDIRI

Eylemler Okmeydanı’nda gece de devam etti. Göstericiler, Şark Kahvesi yakınlarında polislere 3 tane el yapımı boru tipi parça tesirli bomba attı. Saat 22.00 sıralarında atılan bombalardan biri polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patladı. Şarapnel parçaları başına isabet eden bir kişi kanlar içinde yere yığıldı. Ayrıca Akan Yücel isimli bir kişiyle arasında emniyet müdürünün de bulunduğu 7 polis de yaralandı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Uğur Kurt’un ise ölüm haberi geldi gece. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, haberi Twitte’dan duyurdu: “Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı,vefat etti. Allah’tan rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

POLİS AYAĞINDAN VURULDU

Mithatpaşa Caddesi’nde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı gece boyunca sürdürdü. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Gece yarısı, bir polis ayağından vuruldu. Polis hastaneye kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirildiğini açıkladı. Gazi Mahallesi, Sancaktepe ve Sultangazi’de de eylemler düzenlendi.

‘KUSURU TESPİT EDERİZ’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayal ilgili yaptığı ilk açıklamada “Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak. Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz.”

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi
20 polisin silahı kriminalde

Haberin Devamı

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi

Okmeydanında ölü sayısı 2ye yükseldi, savcı 27 saat sonra geldi
CENAZEYE KATILMIŞTI

Ölüm haberinin ardından Kurt Ailesi’nin evine ateş düştü. 3 yıllık evli Narin Kurt, 2 yaşındaki oğlu Ali Kemal’i de yanına alarak hemen hastaneye koştu. Ancak acı haberi burada aldı. Uğur Kurt, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisiydi. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da olayı duyunca aileyi hastanede ziyaret etti. Cemevindeki Özcan Bayram, “Bir polis silahla ateş ediyordu. Kurt bu sırada yere yığıldı” diye konuştu.

UĞUR KURT’UN CENAZESİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP'TA

Kurt’un cenazesi saat 03.15 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak Adli Tıp Kurumuna getirildi.

AVUKATLAR 27 SAAT SAVCI BEKLEDİ

Uğur Kurt'un vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. İnceleme yapması için savcının gelmesi beklendi. Savcı olaydan yaklaşık 27 saat sonra gelerek tutanak hazırladı.

‘SAVCI OLAY YERİNE GELMEDİ’

Bugün saat 11.00 sıralarında avukat Efkan Bolaç, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Uğur Kurt’un vurulduğu yere savcının delillerin toplanması için 24 saattir gelmediğini ifade etti. Avukat Bolaç “Ortada bir silahla vurulma olayı var. Delilerin toplanması gerekir. Savcı gelmezse bile, polisleri görevlendirip olay yerinde delillerin toplatılması gerekir. Ancak ne savcı geldi ne de polis. Kaldı ki, olay yerine gelmek bir yana dursun, Cem Evi’nin bahçesine dün gece sabaha kadar gaz bombaları atıldı” dedi.

Avukat Bolaç, soruşturma savcısının hastaneye gidip gitmediği konusunda ise net bilgisinin olmadığını söyledi.

''ARAMAMIZA RAĞMEN SAVCI GELMİYOR''

Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. Cemevinde toplanan vatandaşlar savcının olay yerine gelmesini istedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez, "Aramamıza rağmen savcı buraya gelmiyor. Görünen o ki delilleri karartmak istiyorlar" dedi.

Avukat Ebru Timtik de savcıya başvurduklarını ancak sürüklenerek adliye dışına çıkarıldıklarını söyledi. Avukat Timtik, "Bir süre savcıyı bekleyeceğiz. Eğer savcı gelip delilleri toplamazsa biz bunları kamerayla kayıt altına alacağız" dedi.

ADALET BAKANI: SAVCI HASTANEDE İNCELEME YAPTI

Hürriyet Dünyası'na konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da savcının hastanede otopsi işlemine katıldığını ve gerekli incelemenin yapıldığını söyledi.

Bozdağ, Uğur Kurt'un cenazesinin sabaha karşı aileye teslim edildiğini de belirtti.

UĞUR KURT'UN CENAZESİ SİVAS'A GÖNDERİLECEK

Uğur Kurt'un cenazesi, saat 18.00'de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas'a gönderilecek

BİR KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Okmeydanı'nda dün akşam "boru tipi parça tesirli" bir patlayıcının, polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patlaması sonucu ağır yaralanan bir kişi de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi.

Yüzüne isabet eden şarapnel parçaları sonucu ağır yaralandığı belirtilen kişinin yakınları olmadığı için hastaneye "kimsesiz" olarak kaydı yapılmıştı.

VALİ MUTLU: YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 2 OLDU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Okmeydanı'nda son durumla ilgili şu bilgileri verdi:

Dün akşam otopsi yapıldı. Otopsi sonrası vücuttan çıkan mermi çekirdeği sonrası balistik inceleme yapılacak. Her şey ortaya çıkarılacak başta ailesi müsterih olsun
Rahmetli Uğur’un hemen akabinde Okmeydanı’nda yaşanan bazı başka sıkıntılar da oldu.
Orada bazı kişileri ellerinde silahlarıyla ele geçirdik.
Bombalı saldırılar gerçekleşti, polislerimiz ve vatandaşlarımız yaralandı.
Ağır yaralanan bir yaralanan vatandaşımız da maalesef an önce vefat etti. Bomba ile yaralanan bir vatandaşımızı kaybetmiş olduk.Olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükselmiştir.
Uğur Kurt’un bugün Okmeydanı’nda saat 15 itibarıyla cenaze töreni yapılacak daha sonra memleketine uğurlanması söz konusu.
Başta cenaze törenine katılacak vatandaşlarımız olmak üzere onları kışkırtmaya yönelik tavırlara karşı onları uyarmak isterim.
Dün akşamdan bu yana ölen vatandaşımızın kimliğini tespit etmeye çalışıyoruz.
Vatandaşımız parça tesirli materyal nedeniyle bugün hayatını kaybetti.
Biri sivil olmak üzere toplam 9 yaralımız var.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!