İzmir'de polis 10 yaşındaki çocuğu da gözaltına almak istedi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde polis 10 yaşındaki çocuğu da gözaltına almak istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 08:54

İzmir'de Soma protestosuna polis gece saatlerinde müdahale etti. Bu sırada yakınlarıyla eğlenmeye gelen 10 yaşındaki çocuğun da gözaltına alınmak istemesine çevredekiler tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İzmir’de maden işçilerin Soma faciasında yaşamını yitirmesine tepki göstermek için toplanan ve Talatpaşa Bulvarı Kıbrıs Şehitleri girişini kapatan gruba, 3 TOMA aracının desteklediği çok sayıda çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericiler, gözaltına alındı. Göstericilerin kurduğu barikatlar TOMA araçlarıyla kaldırıldı. Yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan yol tekrar açılırken, göstericilerin polisin müdahalesi sırasında havai fişek, taş ve içine folya kağıdı ile tuz ruhu koyup patlayıcı etki gösteren cam şise attıkları görüldü.

ÇOCUĞA GÖZALTI TEŞEBBÜSÜNE TEPKİ

Gözaltına alınan göstericiler minibüslere bindirilerek emniyete götürüldü. Gözaltı işlemini vatandaşlar tencerelere vurarak ve alkışlayarak protesto etti.

Bu sırada vatandaşlar ile polis ekipleri arasında tartışma çıktı. Alkışla protestoda bulunan bazı kişiler ile eylemde gözaltına alınan kişi sayısı da 40’a ulaştı.

Haberin Devamı

Kentin en işlek caddesi Kıbrıs Şehitleri’ne yakınlarıyla eğlemeye geldiği öğrenilen 10 yaşlarındaki bir çocuğun gözaltına alınmaya çalışılmasına, çevredekiler tepki gösterdi.

Diğer polislerin de araya girmesiyle çocuk, kısa sürede bırakıldı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!