Soma eyleminde bir kedi öldü

Güncelleme Tarihi:

Soma eyleminde bir kedi öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 17:29

İzmir'de Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen gruba polisin müdahalesi devam ediyor. Konak Meydanı'nda yürümek isteyen gruba TOMA'lar ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Müdahale sırasında bacağına taş gelen bir çevik kuvvet polisi yaralandı. Ateşe verilen eşyalar arasında yanmış bir kedi bulundu.

Haberin Devamı

Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi. Grupların daha sonra tekrar birleşerek Konak Meydanı'nda önlem alan polis ekiplerinin önünde beklemeye başladı. Çevredeki bankları söken gruptakiler, TOMA'ların önüne set kurup ateşe verdi. Bu sırada Konak Meydanı'nda önlem alan polis gruplara TOMA’larla tekrar müdahale etti. Eylemciler polisi taş yağmurunu tutarken merkezde trafik akışı müdahaleler nedeniyle kapandı. Bazı esnaflar dükkanlarına zarar veren eylemcilerle tartıştı.

Müdahale sırasında bacağına taş gelen bir çevik kuvvet polisi yaralandı. Polis helikopterinin havadan desteğinin sürdüğü olaylar devam ediyor.

Öte yandan yolları barikat kurup kapatan grubun ateşe verdiği eşyaları söndüren polis ekipleri yanmış bir kediyle karşılaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!