Ders Soma

Güncelleme Tarihi:

Ders Soma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 01:17

SOMA’daki maden faciası nedeniyle üniversitelerde öğrenciler dersleri boykot etti, rektörler başsağlığı mesajları yayınladı, bahar şenlikleri ve basın toplantıları ertelendi.

Haberin Devamı

Çankırı Karatekin, Galatasaray, Anadolu, Bülent Ecevit, Işık, Yeditepe, Çukurova, Özyeğin, KTÜ, Ankara, İTÜ, İstanbul, Ege, ODTÜ, Boğaziçi, Bahçeşehir, İstanbul Kemerburgaz gibi birçok üniversitede öğrenciler derslere girmeyerek, tepkisini gösterdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde üniversiteliler okulun girişine baret ve karanfil bıraktı. Yeditepe Üniversitesi öğrencileri baretleriyle rektörlük önünde toplandı. Galatasaray Üniversitesi’nde ölenler için, maden işçilerinin resimlerinden oluşan sergi açıldı. Galatasaray Lisesi öğrencileri, “Ne sarı ne kırmızı bugün her yer kömür karası’ yazılı pankart açtı. Şırnak Üniversitesi’ndeki bahar şenlikleri iptal edildi, şehir stadyumunda pilav dağıtıldı. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğrenciler ölen işçiler için hep birlikte dua etti. Bahçeşehir Üniversitesi ise bugün yapacağı ‘BAU International Washington D.C.’ lansmanını ve düzenledikleri MayFest’i erteledi. Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, üniversitelerde yapılacak bahar şenliklerinin iptali için çalışma başlattıklarını ve bütün üniversitelerde şenliklerin iptal edileceğini bildirdi. Koç Üniversitesi, dün akşam yapılması planlanan 20’nci kuruluş yıldönümü konserini yapmadı. Birçok rektör de yayınladıkları mesajlarla Soma’da hayatını kaybeden işçiler için üniversitelerin internet sitelerinde siyah kurdeleli taziye, yaralıların sağlıklarına ve hâlâ kurtarılamayan işçilerin ise bir an önce ailelerine kavuşması dileklerini ilettiler. Siyah kurdeleli mesajlar üniversitelerin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

AİLELERE DESTEK

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu, Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer başkanlığında toplanarak, üniversitede görevli uzmanlardan oluşan bir heyetin, Soma’da meydana gelen maden kazasının mağdurlarına psikolojik destek vermek üzere ilçeye gönderilmesine karar verildi. 6 uzmandan oluşan ekip, kazada hayatını kaybeden madencilerin yakınlarıyla görüşerek, büyük acılarıyla başa çıkmaları için yardımcı olmaya çalışacak.
Eğitim-İş Antalya Şubesi üyesi öğretmenler, genel merkezin çağrısıyla Antalya’da derslere siyah kurdele takarak girdi. Öğretmenler, 16 Mayıs Cuma günü ise 1 saatlik derslerini iş cinayetleri konulu eğitime ayıracak ve ardından yine 1 saat derslere girmeyerek iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİ BULUŞMASI İPTAL

Haberin Devamı

17 Mayıs’ta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılması planlanan 7’nci Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın final programı da iptal edildi.

Genç mucitler İstanbul’da yarışıyor

FEN Bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmeyi amaçlayan ‘23’üncü Uluslarararası Araştırma Projeleri Yarışması’ dün başladı. MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen yarışmada konuşan MEF Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, yarışmaya katılan öğrencilere MEF Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde yüzde 25 burs verileceğini söyledi. Aralarında Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Sırbistan, Ukrayna’nın da bulunduğu 22 ülkeden 162 lise öğrencisi Araştırma Projeleri Yarışması’nda mücadele ediyor. Fizik, kimya ve biyoloji alanlarında düzenlenen yarışmanın finalı 17 Mayıs’ta yapılacak. Antibakteriyel tekstil ürünleri, alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisinde, enerji santrali oluşturulmasından akıllı etiket üretimine kadar birçok projenin katıldığı yarışmanın açılışında konuşan İbrahim Arıkan, şunları söyledi: “Gençleri bilimsel çalışmalara yönlendirmeyi amaçlayan ulusal ve uluslararası yarışma olan bu organizasyon Türkiye’de ilk. Türkiye’de ve yurtdışındaki öğrencilerin birbirileri ile tanışması ve birlikte çalışma yapmaları için bu yarışmayı düzenledik. Gençlerin bilim hayatında başarılı olmaları ve fikir alışverişi yapmalarını istiyoruz. Bilimi daha çok öğrenciye ulaştırmak istiyoruz. Ortaokul düzeyinde de ayrı bir yarışma yapmayı planlıyoruz. Katılanlardan, MEF Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde yüzde 25 indirim sağlanacak. Bunu YÖK’e bildirdik. Burada sergilenen ve kitapta yer alacak projelere talip olan sanayicilere destek oluyoruz.” m Gülseven ÖZKAN

Haberin Devamı

Biyomedikal araştırmacılarına burs

m Madrid Yönetimi Bölgesel Eğitim Bakanlığı, biyomedikal görüntüleme alanında gelişmiş araştırma yapan uzmanlara burs verecek. Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile birlikte yürütülen ve Avrupa Birliği’nin 7’nci Çerçeve Programı tarafından ortaklaşa finanse edilen programa son başvuru tarihi ise 21 Mayıs. Adaylar, detaylı bilgiye
sara.alfonso@madrimasd.org adresinden ulaşabilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!