Soma'da protesto eylemi

Güncelleme Tarihi:

Somada protesto eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 19:01

Eskişehir'de Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi işçiler ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite öğrencileri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasını protesto etti.

Haberin Devamı

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde toplanan grup, madende hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada grup adına açıklama yapan, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Nurullah Can, gelişmeleri taklip ettiklerini belirterek, yaşamını yitiren maden işçilerinin sayısının, açıklanan resmi rakamlardan daha fazla olduğunu öne sürdü.

Can'ın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan gruptaki sendika üyeleri dağıldı. Diğer grup üyeleri eylemini sürdürdü.

Eyleme, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta destek verdi.

SOMA'DA DÜKKANLAR YAS NEDENİYLE KAPALI / FOTO GALERİ

AK Parti bürosu tahrip edildi

Somada protesto eylemi



Madenci heykelinin bulunduğu alan ve kaymakamlık ile belediye önündeki meydanda toplanmaya başladı. Meydanda geniş güvenlik önlemi ve TOMA bekliyor. 245 madencinin hayatını kaybettiği, 120 madencinin ise hala kömür ocağında olduğu Soma’da AK Parti binası tahrip edildi. Büronun camları ve çerçeveleri kırılırken içerideki eşyalarda dışarı atılarak kullanılamaz hale geldi. Banu ŞEN - Turan GÜLTEKİN

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Polis olay sonrası bina etrafında güvenlik önlemi aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!