Gül'den seferberlik talimatı

Güncelleme Tarihi:

Gülden seferberlik talimatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 20:21

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa'nın Soma ilçesinde, özel şirketin işlettiği madende çıkan yangınla ilgili Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile görüştü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Gül, Manisa Valisi Savaş'ı arayarak konuyla ilgili bilgi aldı. Savaş'a, mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

#somafaciasi
Maden ocağında meydana gelen kaza sonrası son gelişmeleri, yakınlarından haber almak isteyenlerin buluşabilmesi ve haber almasını sağlayabilmek için Hürriyet Sosyal'de #somafaciasi hashtagi ekleyerek bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

BAŞBAKAN GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'daki maden faciasıyla ilgili gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakinen takip ettiği bildirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'daki bir madende, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bölgeye göre, Erdoğan, Ankara'da Resmi Konut'ta bilgi aldığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı Soma'ya göndermesinin ardından, gelişmeler ve yürütülen çalışmalar hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, AFAD Başkanı Fuat Oktay başka olmak üzere yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'daki bir madende, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle yaşamını yitiren işçilere rahmet, yakınlarına ve iş dünyasına başsağlığı dilediği belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah 09.30'da, "Cumhurbaşkanlığı seçimi" ile "Türkiye'nin temel sorunları" konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türk-İş'e yapacağı ziyaretin, sendika yöneticilerinin Soma'ya gitmesi nedeniyle ertelendiği bildirildi.

“DEVLET TÜM İMKÂNLARINI SOMA’YA SEVK ETMELİ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Devlet’in tüm imkânlarını Soma’ya sevk etmesi gerektiğini söyledi.

BBP HEYETİ SOMA’YA GİDİYOR

Manisa’nın Soma ilçesinde Maden Ocağındaki trafo patlaması sonucu meydana gelen yangın sonrası ölenlerin ve yaralıların olduğu bilgisini aldıklarını belirten Destici, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gürhan başkanlığında, Merkez Karar Üyeleri ve partililerden oluşan bir heyetin Soma ilçesine hareket ettiklerini ve patlamanın meydana geldiği yerde incelemeler yapacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN BAŞSALIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSALIĞI MESAJI

Beşiktaş Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz" denildi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN BAŞSALIĞI MESAJI

Galatasaray Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!