Ali İsmail Korkmaz'ın duruşmasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmazın duruşmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 20:18

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek, hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Kayseri'de yapıldı. Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilirken, duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.

Haberin Devamı

Duruşmada dinlenilen tanık S.K, olayın yaşandığı gün saat 23.00 civarında eve geldiklerini, caddedeki karışıklıkları ağabeyi ve kardeşi ile izlediklerini söyledi. S.K, saat 23.30 civarında da adının Serkan Kavak olduğunu öğrendiği kişinin Sanayi Sokağa doğru geldiğini, elinde sopa olduğunu ve bir süre ekmek fırının sahibi ile konuştuğunu belirtti.

Fırıncının Kavak'a, "Sopayla burada ne işin var, hayırdır" diye sorduğunu anlatan S.K, "Serkan Kavak, fırıncıya 'Bir gün önce benim masum bebeğim gazdan etkilendi, ben o yüzden buraya geldim, eylemcileri buraya almayacağım, döveceğim. Bu sokağın cumhurbaşkanı benim' dedi. Sokağa gelenlere de 'Ne işiniz var, gidin buradan' diyordu. Elinde sopa vardı" diye konuştu.

Fırıncı ve beraberindeki bir kişinin sokakta birini yakalamak için çalıştıklarını anlatan S.K, "Bu kişi mağazalar tarafına kaçmaya başladı. Ben şahsı yerde gördüm, 'eyvah, çocuğu dövüyorlar' dedim. Bir refleksle camı açtım, aşağıya baktım. Hareketsiz yatıyordu, sonra canı yandığı için küfür etti. Karşıdan biri çok sinirli geldi, kafasına tekmeyle birkaç kez vurdu. Şahıs oradan nasıl uzaklaştı göremedim. Zaten sonra olaylar yatışmaya başladı. Serkan bölgedeydi, onu gördüm. Polisler ona hiçbir şey söylemiyordu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı



Mahkeme heyeti, önceki ifadelerini hatırlatıp, çelişkinin nedenini sorması üzerine S.K, "İki cadde var ve paralel, pek görünmüyordu. O yüzden" dedi.

Yerdeki şahsın üstündeki kıyafetin renginin sorulması üzerine ise S.K, "Önce mavi demiştim ama yeşil de olabilir, mavi-yeşil arası bir renge çalıyordu" ifadesini kullandı. Tanık S.K, olaylar sırasında 35 saniyelik bir görüntü kaydettiğini ve bunu savcılığa verdiğini dile getirdi.

Korkmaz ailesinin avukatı Esra Başbakkal Kara da sanığa, mahkeme heyetinden bu görüntülerin makinesiyle alınarak saat tespitinin yapılmasını istediklerini belirtti.

Ali İsmail Korkmazın duruşmasına devam edildi
Ali İsmail'in dövüldüğü anı anlatırken ağladı

Salonda gerginlik

Bu sırada sanık avukatının, "İfadende çelişkiler var niye düzeltmiyorsun" demesi üzerine S.K, "3-4 kişi bir yere, diğer 3-4 kişi başka yere gitti, anladınız mı, matematik bu kadar basit" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine sanık avukatı, "Tanık şımardı, kontrol altına alın' dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile salondaki bazı kişiler, bu sırada sanık avukatına tepki gösterdi. Avukatın talebi üzerine salondaki izleyicilerden H.K hakkında tutanak tutuldu.

Duruşmada sanıklar tek tek ayağa kalkarak, sağ ve sola döndüler. Tanıkların bu şekilde sanıkları teşhis etmeleri sağlanmaya çalışıldı. Tanık K, fırıncı İsmail Koyuncu'yu teşhis etti. Fırıncıya yardım eden sanık Ebubekir Harlar'ı da olaya karışanlardan birine benzettiğini belirtti.

S.K'nın kardeşi O.K de evlerinin fırının tam karşısında olduğunu söyledi.

O.K, Serkan Kavak adındaki şahsın elinde sopayla sokağa girdiğini, kimseyi sokağa sokmamak için 'Gidin, buradan' diye bağırdığını anlattı.

Haberin Devamı

O.K de fırıncı ile ona yardım eden Harlar'ı teşhis etti. Davaya diğer 3 tanığın dinlenmesi için ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!