Baro’dan zehir zemberek açıklama

Güncelleme Tarihi:

Baro’dan zehir zemberek açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 16:19

İSTANBUL Barosu Başkanlığı, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan tartışmayı yazılı bir açıklamayla kınadı.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Birlik Başkanı’nın konumunun ve sıfatının gereği olarak yaptığı konuşmaya Başbakan’ın bu şekilde müdahale hakkı yoktur. Esasen yapılan bir müdahale olmaktan ziyade tahammülsüzlüğün de ötesinde bir saldırı, taciz ve saygısızlıktır. Devlet adabı ve genel adap kuralları içerisinde eleştirinin çeşitli yolları olup söz kesme, kişilik haklarına saldırı bu yollar arasında değildir. Üstelik edep ve nezaket kurallarına en çok uyması gereken devletin belirli makamında olan kişilerdir.

Baro’dan zehir zemberek açıklama
’Dinleyen dinler’

Bu saldırıyı tüm barolara ve avukatlara yapılmış kabul etmekte ve şiddetle kınamaktayız. Başbakan olmak kimseye, hele savunma makamını temsil eden Birlik Başkanına, üstelik konuk olduğu bir ortamda böyle bir saygısızlık yapma hakkını vermez. Kaldı ki yapılan ev sahibi konumundaki Danıştay’ın kurumsal kimliğine de saygısızlıktır. Bunun Başbakanın yargıya yönelik ilk saldırısı olmadığını hatırlatmakta yarar vardır ve öyle anlaşılmaktadır ki son da olmayacaktır. Başbakan’ın tüm nezaket kurallarına, devlet adab ve geleneklerine tamamen aykırı ve tahammülsüz, kontrolsüz bu tutumu düşündürücüdür ve kabul edilemez. Anlaşılan odur ki Başbakan’ın ifade özgürlüğünden anladığı sadece kendi ve kendisi gibi düşünenlerin ifadeleri ile sınırlıdır. İstanbul Barosu olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu gibi saldırılar karşısında TBB ve Başkanının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!