Alan teklifine AK Parti soğuk

Güncelleme Tarihi:

Alan teklifine AK Parti soğuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:01

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Balyoz davasından tutuklu bulunan MHP milletvekili Engin Alan’ın serbest kalmasını sağlayacak teklifine AK Parti mesafeli yaklaştı.

Haberin Devamı

Çiçek’in teklifi için Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Anayasa değişmeden, cezası kesinleşmiş bir milletvekilinin cezasını çekmesinin dönem sonuna bırakılması açıkça anayasaya aykırı olur. Milletvekilinin kesinleşmiş cezasının infazını dönem sonuna bırakmak istiyorsak, gelin partilerin anlaştığı anayasa değişikliğini yapalım” dedi. Parti sözcüsü Hüseyin Çelik konuya ilişkin şunları söyledi: “Hatırlarsanız, Sayın Bülent Arınç, tutuklu vekillerle ilgili bir çalışma grubu oluşturulması fikrine AK Parti’nin sıcak baktığını ifade etmişti. 3 kişilik komisyon oluşturuldu, MHP üye vermedi. Eğer içerideki vekil başka partidense biz yokuz ama bizimse varız; MHP’nin tavrı budur. Bir kişinin eğer cezası kesinleşmişse, mahkûm olmuşsa, bu hükmü ortadan kaldıracak herhangi bir manevra içinde olmak, vatandaşın adalet duygusunu zedeler. AK Parti bu konudaki görüşünü belirlemiştir. Hüküm kesinleşmişse yapılabilecek bir şey yoktur. Engin Alan da olabilir, Sabahat Tuncel de olabilir, B de olabilir C de olabilir.” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de “Kesinleşen mahkeme kararı, bir yasayla nasıl ortadan kaldırılacak?” diye sordu. Anayasanın milletvekilliğin düşmesini düzenleyen 84. maddesine dikkati çeken Şahin, “Bu hüküm ortadayken, bunu bir yasa ile dolanarak milletvekilliğinin devamını sağlamayı anayasal sorun olarak görüyorum” dedi.

CHP: Yeni değil

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de düzenlediği basın toplantısında, “Sayın Cemil Çiçek’in kamuoyuna yeni bir şeymiş gibi açıkladığı bu teklifi CHP’li milletvekilleri 6 Şubat 2014 tarihinde TBMM’ye verdi. Bu yeni bir şey değil. Anayasa değişikliği de değil, yasa değişikliği. Gelin hemen bunu yasalaştıralım. Bu teklifi yenileyeceğiz şimdi” dedi. Daha önce 3 siyasi partinin tutuklu ve hükümlü milletvekili sorununu çözmek amacıyla üzerinde mutabık kaldığı bir Anayasa değişikliği taslağı olduğunu da anımsatan Hamzaçebi şunları söyledi: “Bu da Recep Tayyip Erdoğan’da bekliyor. Beyefendi uygun görmedikleri için bugüne kadar yasalaşmadı. Şimdi de tereddüt ifade ediyorlar. Aynen Balyoz da olduğu gibi umut verip daha sonra bu umuttan çark ediyorlar. Demek istiyor ki Recep Tayyip Erdoğan, ‘Biz iyi çocuktuk, Cemaat kötü. Bizi kötü yola Cemaat sevk etti. Hadi göster bakalım iyi çocuk olduğunu, getir yeniden yargılamayı, getir Engin Alan’ı. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!