Villandaki para trafiğini izah et

Güncelleme Tarihi:

Villandaki para trafiğini izah et
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 eski bakanın haklarındaki rüşvet iddialarını pişkince reddettiğini belirterek, “Başbakan önce oğluyla birlikte villasındaki para sıfırlama trafiğini dublaja bağlamadan, başörtüsüyle ilişkilendirmeden, lafı imam hatibe getirmeden mertçe izah etmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için de “Fazla havaya girme, bu makam sana uymaz” diyen Bahçeli, dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi:

MGK’DA BABAYİĞİT YOK MU?

Eğer gerçekten de paralel bir yapılanma varsa bunun mucidinin kesinlikle Erdoğan olduğu aşikardır. Başbakan’ın Kürdistan’a yeşil ışık yakması milli güvenlik sorunu değildir. Fakat Başbakan’a göre, rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıkarılması milli güvenlik sorunudur. İranlı şarlatanın içeri tıkılması, AKP’li bakanların rüşvet alırken kaydedilmesi darbedir, milli güvenlik sorunudur. Merak ediyorum, 15 üyeli MGK’da, rüşvetin ve yolsuzluğun milli güvenliğin en büyük düşmanlarından birisi olduğunu haykıracak bir babayiğit ne zaman çıkacaktır? Devletin milli güvenlik siyasetinin tayini konularında tavsiye kararlar almak, Erdoğan’ın çakma ‘Dombırası’na alkış tutmak değildir.

YOLSUZLUĞUN USTABAŞI

17-25 Aralık hadisesi Başbakan’ın ayarını bozmuştur. Başbakan, 700 bin liralık saati koluna takan eski Ekonomi Bakanı’nın hesabını hâlâ verememiştir. İranlı hayırsever dostunun önüne yatmaktan dolayı rüşvete boğulan, 1 trilyonu 3-5 kuruş gören evladıyla birlikte parayla vatandaşlık dağıtan İçişleri eski Bakanı’na gerekli müdahaleyi yapamamıştır. Arsızca, namertçe balkona çıkarıp selamlattığı, çikolata kutularında, elbise kılıflarında, bakara makara karakterli AB eski Bakanı’na ‘Bu ne iştir’ diyememiştir. Çünkü Başbakan bunların kıdemli üstadı ve yolsuzluğun ustabaşıdır. Cari açığın yüzde 15’ini telafi eden şarlatanın, şu işe bakınız ki, vergi rekortmenleri listesinde esamesi dahi okunmamaktadır. Başbakan’ın zenginleştirdiği ve servet sahipliğinde ilk 10’da bulunan yeni yetme işadamları, vergi veren ilk 100 arasında yer almamaktadır. Bunlar rüşvetçilikte marka olmanın yanında, vergi
kaçırmada da zirveye tutunmuşlardır.

17-25 ERDOĞAN

AKP, 4 eski bakanını, sayısal üstünlüğe sahip olduğu Soruşturma Komisyonu’nda aklamaya girişecektir. Bu rüşvetçilerin Yüce Divan’a gitmesi bir zorunluluktur. Bununla da yetinilmemelidir. Erdoğan da en kısa zamanda yargı huzuruna oğluyla beraber çıkmalı ve hesap vermelidir. Başbakan eğer hakkındaki iddialardan aklanırsa biz de kendisine bir kıyak geçecek ve ‘17-25 Erdoğan’ sıfatını geri alacağız. Eski bakanlar iddiaları pişkince reddetmişlerdir. Üstelik bir de ahlak dersi vermeye kalkışmışlardır. Şu kepazeliğe bakınız, Başbakan ve çevresi çalıyorlar, çok şükür diyorlar. Soyuyorlar, elhamdülillah diyorlar. Devletin kasasını boşaltıyorlar, hamdolsun diyorlar.

ÇANKAYA YOLLARI TIKALI

Milleti kandırandan, Allah’la aldatandan cumhurbaşkanı olur mu? Damarlarında rüşvetin haram lokması gezen günahın baş aktörüne ‘cumhura başlık’ yakışır mı? Başbakan aday olacaksa, cumhurbaşkanı seçim takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir. Devletin imkânlarını kullanmak adil bir demokratik rekabetle uyuşmayacaktır. Başbakan, 3 dönem engeline takılarak saf dışı olacak 71 arkadaşını harcamak yerine, kendisini bir süreliğine dinlendirmeli ve hâkim karşısına çıkmalıdır. Dün gömlek değiştirmiştin, peki bugün neyini takas ediyorsun? Alemin akıllısı, AKP’nin kurnazı sen misin? Çankaya yolları kendisine tıkalıdır. Türk Milleti rüşvet ve yolsuzluktan sabıkalı birisine cumhurbaşkanı olma ruhsatı vermeyecektir. Cumhurbaşkanlığı makamı, Yüce Divan’lık suçlarından kaçma ve kurtulma vasıtası olamayacaktır.

YÜZDE 60-75 OY ALMALI

(Toplantıdan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine) Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkarmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım. MHP, bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını, çatı aday olarak Türk milletine takdim edecektir. Çatı aday, yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, bir takım gerilimlerden, çatışmalardan kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur. Bu söylediklerimin içerisinde kimse ile temasımız henüz olmadı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!