Kürsüden 700 bin TL'lik saat ile ilgili konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kürsüden 700 bin TLlik saat ile ilgili konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 07:03

17 Aralık operasyonu sonrasında bakanlıktan istifa eden Zafer Çağlayan, TBMM’de fezlekeler ile ilgili görüşmeler kapsamında konuştu. Çağlayan, 700 bin TL'lik hediye saat ile ilgili açıklama yaptı. Çağlayan'la ilgili önerinin tartışmaları sırasında 'düğün takısı' kavgası da çıktı. CHP'li Özgündüz, Çağlayan'ın 2013 yılında evlenen oğlunun düğününde taktığı 2.6 milyon dolar değerindeki takının rüşvet parasıyla alındığını öne sürdü. Çağlayan'ın cevabı sert oldu: ''"Sahte hediye fatura alan, hediye saat alan, hediye saat veren, aldı diyen de 2.6 milyon liraya takı aldı diyen namerttir, müfteridir. Ben 56 yaşındayım. İstersem bunu da alabilirim, alabilecek güçteyim. Ancak 2.6 milyon dolar vermişim ben takı almışım.''

Haberin Devamı

10 DAKİKAYA İTİRAZ ETTİ

Çağlayan konuşmasında başlamadan önce oturumu yöneten Meclis başkanvekili Meral Akşener’den 10 dakikanın yeterli olmadığını ve savunma yapacağını söyleyerek ek süre istedi.

Akşener ise danışma kurulundan böyle bir karar gelmediği için talebe olumlu cevap veremeyeceğini ifade etti.

Bu duruma AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli itiraz etti. CHP ve MHP grupları da tartışmaya katılınca Akşener oturuma 10 dakika ara verdi.

Kürsüden 700 bin TLlik saat ile ilgili konuştu
Çağlayan'dan Zarrab'a: Çocukcağız

''DELİLLERİYLE CEVAP VERECEĞİM''

Aradan sonra Çağlayan tekrar kürsüye geldi.

İşe Çağlayan’ın konuşmasından satır başları:

17 Aralık’tan itibaren sistematik bir itibarsızlaştırma çalışmasıyla karşı karşıya kaldık.

Bunları kamuoyu ibretle izledi.

Hala savcılık tarafından yürütülen soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen hakkımdaki iddialara delilleriyle cevap vereceğim.

Haberin Devamı

Bunları konuşarak aslında suç işliyoruz.

Büyük bir iftira büyük bir yalanla karşı karşıyayız.

700 BİN LİRALIK HEDİYE SAAT İDDİASI

Bahse konu saatin bedelinin tarafımca ödendiğini belirtmiştim.

Diyorum ki bu saat tarafımca alınmıştır bedeli tarafımca ödenmiş ve mal beyanıma girmiştir.

REZA ZARRAB’IN UÇAĞIYLA UMRE ZİYARETİ İDDİASI

Defalarca umre ziyareti yaptım. Söz konusu ziyareti ben bir acenta üzerinden yaptım ve tüm masrafları tarafımca ödendi. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur.
Umre konusunun gündeme gelmesi Türk milletinin dini duygularının istismar edilmesi çabasıdır.

1,5 TON ALTIN İDDİASI

Gana’dan geldiği iddia edilen uçaktaki 1,5 ton altınla ilgili şahsımla ilgili adli operasyonu engellediğim iddia edildi.
Gana’dan gelen uçak gerekli belgeleri sunamadığı içi işlem yapılmıştır. Daha sonra belgeler tamamlanmış ve uçak Dubai’ye gitmiştir.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına hükmetmiştir.

Altın ithali gümrük vergisi ve KDV’ye tabi değildir. Ortada 1 lira vergi kaybı yoktur.

Reza Sarraf’ın İran’a yapılan ihracatlarda komisyon oranının düşürüldüğünü sağladığım iddia edildi.

Halkbank bir yandan kamu bankası bir yandan da 1980’den itibaren İran’da temsilciliği olduğu için devredeydi.

Haberin Devamı

Piyasa koşullarına göre komisyon oranlarının normal olduğu çok net bir şekilde ortaya konmuştur. Tamamen ulusal ve uluslararası şartlara uygundur.

Kürsüden 700 bin TLlik saat ile ilgili konuştu
’SAATİ GAZETEDE GÖRDÜM, REZA DA ORADAYDI’

''DÜĞÜN TAKISI'' TARTIŞMASI

Zafer Çağlayan hakkında Meclis Soruşturma Önergesi başvurusuna ilişkin önerinin tartışıldığı sırada, 'düğün takısı' tartışması yaşandı.
CHP'li Ali Özgündüz'ün, konuşmasında Zafer Çağlayan'ın 2013 yılında evlenen oğlunun düğününde taktığı 2.6 milyon dolar değerindeki takının rüşvet parasıyla alındığını öne sürmesi üzerine, eski Bakan Çağlayan Özgündüz'ün iddialarını kürsüden yalanladı. Çağlayan konuşurken, muhalefet milletvekilleriyle sert tartışmalar yaşadı.

İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında Meclis Soruşturma Önergesi ile ilgili konuşmasında Özgündüz, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada bakanların Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini söyleyerek; "Gönderelim ki orada savunma haklarını sonuna kadar kullansınlar. Orada sorgulansın, biz de gidelin o duruşmayı izleyelim. Rıza Sarraf'la Zafer Çağlayan arasında ilk rüşvet ilişkisi 19 Mart 2012'de başlıyor. Toplam rüşvet 52 milyon dolar" dedi.

Haberin Devamı

Özgündüz, konuşmasında Zafer Çağlayan'ın oğlunun düğünündeki takılarla ilgili iddiada bulunarak şunları söyledi; "12 Nisan 2013'te oğlu evlendi. 27 Mart tarihinde, düğünden 15 gün önce, kuyumcunun ismini söylemiyorum, 3 takım mücevherat alınıyor. 2 milyon 684 bin 11 Dolara. Birisini eşine takıyor, diğerini diğer gelinine. Birisini de düğündeki gelinine takıyor. Rüşvet parasıyla gelinine takı takıyor. Bu nasıl bir anlayıştır?"

"SEN İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN, MÜFTERİSİN"

TBMM Genel Kurulu'nda hakkındaki iddialara yanıt veren Zafer Çağlayan, "Yunus Emre 'Edebim elvermez edepsiz edene, susmak en güzel cevap edebi elden gidene' diyor. Ben aynı seviyeye inmeyeceğim. Ben diyorum ki biz cevabı size vereceğiz. Bir tanesi çıktı diyor ki "2,6 milyon dolara takı almış, saatin sahte faturası varmış." Buradan sesleniyorum bu iddiayı yapana; "Sahte hediye fatura alan, hediye saat alan, hediye saat veren, aldı diyen de 2.6 milyon liraya takı aldı diyen namerttir, müfteridir. Ben 56 yaşındayım. İstersem bunu da alabilirim, alabilecek güçteyim. Ancak 2.6 milyon dolar vermişim ben takı almışım. Sen ispatlamazsan namertsin, müfterisin. Onlar konuşacaklar. Çok merak eden varsa gelsinler saati dışarıda gösteririm kaça aldığımı. Hazırım ben buna. Hadi buyurun hodri meydan. Bunlar savunmadan da rahatsız oluyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇAĞLAYAN'DAN CHP'Lİ VEKİLE FOTOĞRAF TEPKİSİ

Çağlayan iddialar yanıt vermek üzere konuşma yaparken, CHP Çorum Millekvekili Tufan Köse, cep telefonuyla Zafer Çağlayan'ın görüntüsünü çekmeye başladı. Bu harekete Ak Parti grubu ile Çağlayan tepki gösterdi. Çağlayan Köse'ye 'Sen şimdi de fotoğrafçılığa mı başladın?' diye sordu. Ardından da Çağlayan, kürsüden hareket ederek Köse'nin üzerine doğru yürümeye başladı. Bu sırada AK Parti sıralarından Köse'ye doğru gazete sayfaları ve kağıtlar fırlatılırken, ayağa kalkan AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Köse'nin üzerine yürüdü. Bunun üzerine Genel Kurul bir anda karıştı. Olay yerinden ise Zafer Çağlayan'ı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç belinden tutarak uzaklaştırdı. Gerilimin yükseldiği bu sıralarda AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerini iteklemeye başladı. Yumruklaşmanın yaşanmadığı tartışmayı araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise birleşime 15 dakika ara verdi.

Haberin Devamı

KÜRSÜDEN İNDİ, ERDOĞAN BAYRAKTAR'LA EL SIKIŞTI

Konuşma süresi bittiği için Çağlayan’ın mikrofonun sesi kesildi. 1 dakikalık ek sürenin ardından çağlayan kürsüden indi ve ilk olarak milletvekili sıralarında oturan Erdoğan Bayraktar’la el sıkıştı.

CHP'NİN ÇAĞLAYAN'LA İLGİLİ VERDİĞİ ÖNERGE REDDEDİLDİ

CHP'nin, eski bakan Zafer Çağlayan hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda 174 kabul, 274 ret oyuyla reddedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!