ABD'de öldürülen Türk öğrenci uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

ABDde öldürülen Türk öğrenci uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 16:32

ABD'de öldürülen 17 yaşındaki Türk öğrenci Diren Dede, Bodrum'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hamburg kentinden dün akşam saat 22.15'te kalkan Türk Hava Yolları'na ait uçakla sabaha karşı İzmir'e getirilen Dede'nin cenazesi, kara yoluyla Gündoğan Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Tabutuna Türk ve Alman bayrakları sarılan Dede'ye evinde düzenlenen tören sırasında anne Gülçin Dede, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Evdeki törenin ardından Dede'nin cenazesi Gündoğan Merkez Camii'ne götürüldü.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Dede'nin cenazesi öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gündoğan Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dede'yi görmek isteyen annesi ve arkadaşları toprağa verilmeden önce kefeni açtırdı. Cenaze namazı öncesi Dede ile tanışmasını anlatan Alman Uyruklu arkadaşı Leo Ekbiad, Dede'nin kendisine güreşmeyi öğrettiğini söyledi.

Dede'nin kendisine Türk kültürüyle ilgili önemli mesajlar verdiğini ifade eden Ekbiad, "O ruhu temiz olan bir arkadaşımdı. Onu kaybedince sanki kardeşimi, kuzenimi kaybettim. Diren Dede şu an cennetten bize bakıyor. Artık onun anılarıyla yaşayacağız" dedi.
Diren Dede'nin babası Celal Dede de Ekbiad'ın konuşması sırasında kimi zaman duygulanarak gözyaşı döktü, kimi zaman da anlatılan hatıralara tebessüm etti.

Baba Dede, oğlunun arkadaşlarında güzel bir izlenim bıraktığını belirterek, bundan sonra oğlunun hatıralarıyla yaşayacaklarını kaydetti. Öte yandan Diren Dede'nin evinin önündeki duvara "Hamburg seni unutmayacak Diren" adlı afiş asıldığı görüldü.

Cenaze törenine Dede'nin babası Celal Dede, annesi Gülçin Dede, kardeşleri Başak ve Esra Dede ile yakınları katıldı.

Almanya'dan eğitim için 10 aylığına ABD'ye giden Diren Dede, bir hafta önce ABD'nin Montana eyaletinin Missoula kentinde bir garajda tüfekle öldürülmüştü. Markus Kaarma adlı ev sahibinin, 11. sınıfa giden Dede'yi hırsız sanarak vurduğu iddia edilmişti.

ABDde öldürülen Türk öğrenci uğurlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!