Amirale çığlık

Güncelleme Tarihi:

Amirale çığlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 02:17

Beyin kanamasından hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü 49 yaşındaki Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp için ilk tören dün GATA'da yapıldı. Kocatepe Camii'ndeki törene katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu protesto edildi. Özenalp'in oğlu ve kızı vakur duruşlarıyla dikkat çekerken babalarını son yolculuğa uğurladıkları sırada gözyaşlarını tutamadılar.

Haberin Devamı

Murat Özenalp'in oğlu Batu Özenalp, GATA'daki törene babasının TCG GÖKOVA F-496 yazılı askeri gemi şapkasıyla katıldı.

Amirale çığlık
CENAZEDE GÖZYAŞI SEL OLDU / FOTO GALERİ

Törenin ilk dakikalarında ne olduğundan habersiz kızı Duru, daha sonra aile yakınlarının feryatları üzerine ağlamaya başladı.

Abisi Batu, Duru'yu kucağına alarak alandan uzaklaştırdı.

Cenaze daha sonra arkadaşlarının da son kez görmesi için Mamak Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

Amirale çığlık
DİRENDİLER, DİRENDİLER, SONRA…

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI'NA PROTESTO

GATA ve Mamak Cezaevi'ndeki törenlerin ardından Özenalp'in cenazesi Kocatepe Camii'ne getirildi.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE TARAFTARI KADAR OLAMADINIZ'

Albay Murat Özenalp’in cenazesinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu protesto edildi.
Özanalp’in acılı yakınları Bostanoğlu’nun cenazeye katılmasına, “Tasfiye bitti, katliam başladı”, “Sessiz çığlığa gelmeyen buraya da gelmesin”, “Askerinizi nasıl teslim ettiniz?”, “Fenerbahçe taraftarı kadar olamadınız”, “O gemileri kimlerle yüzdüreceksiniz bakalım. Okuyun üfleyin yüzdürürsünüz” cümleleriyle tepki gösterdi.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Cenaze namazının ardından ailesi ve Özenalp'in sevenleri cenaze aracına kadar yürüdü. Özenalp'in naaşı buradan mezarlığa götürülmek üzere yola çıktığı sırada ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Özenalp'in oğlu ve kızının yaşadığı acı herkesin yüreklerini yaktı.

Vatandaşlar tören sırasında hükümet ve medyayı sloganlar atarak protesto etti.

BOSTANOĞLU'NA CENAZE SONRASINDA DA TEPKİ

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na cenaze töreni sonrasında da tepki gösterildi.

Tepkinin artması üzerine Bostanoğlu, makam aracıyla korumalar eşliğinde adeta kaçarcasına tören alanından uzaklaştı.

BİR İLK YAŞANDI

Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in cenazesi Mamak Askeri Cezaevi’ndeki arkadaşlarına da götürüldü. Arkadaşları, Murat Albayı son kez görmelerinin ardından cenaze Kocatepe Camii’ndeki öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özenalp’in arkadaşları, onu son kez görmek için askeri yetkililerden dün izin istemişti.

Haberin Devamı

Amirale çığlık

Mamak Askeri Cezaevi’nde ailesiyle açık görüşteyken beyin kanaması geçirerek tedavi altına alınan Balyoz davası hükümlüsü 49 yaşındaki Deniz Albay Özenalp dün yaşam mücadelesini kaybetti. 5 gündür beynindeki kanama nedeniyle ameliyata alınamayan Özenalp dün saat 11.00’da vefat etti.

GEMİLER YAKILDI MI?
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askeri hiyerarşiye büyün önem verilir. Saygı ve disipline dayanan ast-üst ilişkisi sadece muvazzaf personel arasında değil ailevi ilişkiler ve emeklilikte de varlığını sürdürür. Bu durum, asırlardır Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleneklerinden biridir. Albay Murat Özenalp’in cenazesinde, donanmanın en başındaki isim olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na gösterilen çok sert tepki TSK tarihinde belki de bir ilk olarak kayıtlara geçmiş oldu. Balyoz davasının başından bu yana yaşananlar, Albay Murat’ın cenazesinde adeta tepki patlamasına dönüştü. Yaşanan bu görüntü özellikle Balyoz davasında yargılanan subay aileleri ile TSK’nın üst komuta kademesi arasında ‘gemilerin yakıldığı’ yorumlarına neden oldu.

Amirale çığlık
SİLAHSIZ İŞGALİN ŞEHİDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!