‘Çığlık atmayı çocuklarınıza öğretin’

Güncelleme Tarihi:

‘Çığlık atmayı çocuklarınıza öğretin’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 02:20

SON dönemde meydana gelen çocuk katliamlarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan ailelere ilginç bir öneri geldi. İslam dün, erken ve zorla evliliklerle mücadele ile çocuklara yönelik çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Konuşması sırasında, “Çocuk istismarını önlemek için bir kanun tasarısı çalışmanız var mı” sorusu üzerine, Bakan İslam, bu yasanın gündemde olduğunu söyledi. Adalet Bakanı ve Başbakan ile görüştüklerini belirten İslam, “Ceza oranlarını artıran yasayı Meclis gündemine sokmak üzere harekete geçtik” dedi. Düzenlemeyle ilgili bilgi de aktaran İslam, “Tacize, tecavüze uğramış çocuğun ruh sağlığı bozuldu mu diye, defalarca muayene edilmesi söz konusu. Yasayla bu kaldırılıyor. Bu tür tacize uğramış çocuğun ruh sağlığı doğal olarak bozulmuştur, yargısından hareket ediyor yasa. Cinsel suç işleyen failin gerekirse kastrasyon olmadan tedavi edilmesini (ilaçla ya da pskiyatrik tedaviden yararlanma) gündeme getiriyor” dedi.

ÇOCUKLARA KARŞI SUÇLAR

İslam, çocuklara karşı cinsel suç işleyen failin sonraki hayatında çocuklara yaklaşmasının engellenmesinin söz konusu olduğunu da söyledi. Çocuklara karşı suçlarda artış eğilimi yaşandığına işaret eden İslam, uygulamaları gözden geçirdiklerini ve eylem planlarını revize kararı aldıklarını bildirdi. İslam, şöyle konuştu: “Çocukların bir yabancıyla karşılaştıklarında nasıl davranacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bir yabancının hangi taleplerine, önerilerine karşılık vermesi gerekiyor. Bunu ailesi, okulu, kreşi, kitaplar veya baktığı resimlerden görerek öğrenmesi, akran istismarına nasıl karşı koyacağını bilmesi gerekiyor. Ailelerin de bu konuda son derece bilinçli olması gerekiyor. Bunun için aileleri eğitmemiz gerekiyor. Bu tür eğitimler var. Eğitim kitlerini revize etmek ve çok daha fazla kişiye ulaşacak biçimde yaygınlaştırmak ve artırmak zorundayız. Biz bunları bugünden itibaren yapmaya başlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!