Hayat yakan tesadüf

Güncelleme Tarihi:

Hayat yakan tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 02:12

Eşcinsel ilişki için gittiği evde dövülüp gasp edilen Çevik Kuvvet polisi M.Ç., uygunsuz gürüntüleri de çekildiği için şikâyetçi olamadı. Ancak o görüntüler başka bir soruşturma da ortaya çıkınca, genç polis memuru mesleğinden oldu, herşeyden habersiz iki başka genç 13 yıl 6’şar ay hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

HENÜZ 24 yaşındaki Çevik Kuvvet’te görevli polis memuru M.Ç.’yi mesleğinden eden, ikisi üniversite öğrencisi 3 kişiyi de cezaevine gönderen olaylar zinciri, şöyle yaşandı:
M.Ç., Bayrampaşa’da meslektaşlarıyla kiraladığı evde kalıyordu. 25 Haziran 2012’de, internetteki bir eskort sitesinde, 27 yaşındaki O.T. ile tanıştı. O.T., genç polise, mahalleden arkadaşı M.K.’nin fotoğraflarını gönderdi ve ikili 26 Haziran’da buluşmak için sözleşti.

YANLIŞ KİŞİYE SOYUNDU

22 yaşındaki M.K. Kastamonu Üniversitesi’nde okuyordu. Ailesinin Pendik’teki evinde tatildeydi. 26 Haziran’da, üniversite öğrencisi arkadaşı B.M.Y. ile evde bilgisayarla oynarken telefon çaldı. Arayan mahalleden arkadaşı O.T.’ydi. Bir arkadaşıyla eve gelip gelemeyeceğini sordu. M.K. da gelebileceğini söyledi. O.T. yaklaşık 1 saat sonra tekrar aradı. Gecikeceği için M.K.’dan gelen arkadaşını almasını istedi. M.K. minibüs durağında polis M.Ç.’yi karşılayıp eve götürdü. Evde, salonda oturabileceğini söylediği M.Ç.’yi bırakıp, odasına döndü. M.K., yaklaşık yarım saat sonra, O.T. henüz gelmediği için, misafiriyle ilgilenmek üzere salona gitti. M.Ç. yoktu. Anne ve babasının yatak odasına baktığında, M.Ç.’yi yatakta çırılçıplak yatarken buldu. M.K.’nin bağırışları üzerine B.M.Y. de yatak odasına geldi, iki arkadaş genç polis memurunu feci halde dövdü. Bu sırada O.T. geldi ve her şeyden habersiz gibi davranarak M.Ç.’nin cüzdanını aldı. Polis kimliğini gören üç genç, M.Ç.’yi bir kez daha dövdüler ve yaşananları cep telefonu kamerasıyla görüntülediler. Görüntülerde M.Ç.’nin polis kimliği, çıplak görüntüsü ve M.K.’nın yüzü açıkça görülüyordu. O.T., genç polisin kredi kartlarını aldı. Şifrelerini öğrendikten sonra da para çekerek eve döndü. M.K. ve B.M.Y., polise cüzdanı ve cep telefonunu iade edip serbest bıraktı.

EVİNE OPERASYON YAPILDI

Ancak genç polis, O.T.’nin ilk kurbanı değildi. Bir süre sonra, yine eşcinsel R.E.A.’nın şikâyeti üzerine, O.T.’nin Pendik’teki evine operasyon düzenlendi. Polis tüm dijital verilere el koydu. Bulunan CD’lerde polis M.Ç.’nin görüntüleri de vardı. Operasyonu yürüten polisler önce meslektaşları M.Ç.’ye ulaştı. O.T. sorgusunda M.K. ve B.M.Y.’nin de adlarını verdi. Okudukları illere giden iki genç, ertesi gün İstanbul’da polise teslim oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturması sonucu, gayriahlaki yaşantısı nedeniyle M.Ç. meslekten atıldı. Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında dava açılan M.K., B.M.Y ve O.T ise gasp suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!