Erdoğan’dan Köşk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Köşk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili kararın, 9-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak AK Parti istişare toplantısının ardından netleşebileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızla aramızda anlaşmazlık olmaz. Yine ters köşe olabilirsiniz. Bizim sağımız solumuz pek belli olmaz. Biz aramızda bu işi hallederiz” dedi. Çocukları kabulünün ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Erdoğan, sorular üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

KAOSA İZİN VERMEYİZ

“Cumhurbaşkanımızla aramızda herhangi bir anlaşmazlık olmaz. Bundan önce de medya birşeyler söylüyordu Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan’dı. Hep benimle ilgili de. Sonra ters köşe oldunuz, yine ters köşe olabilirsiniz. Bizim sağımız solumuz belli olmaz. Aramızda bu işi hallederiz. Ülkemizde kaosa, sıkıntıya vesile olabilecek hiçbir adımı biz aramızda atmayız. Bu makamların herşey olduğuna inanan hareket değiliz. Bu makamlar gelip geçici. Ülkemize hizmet noktasında bize ne kazandıracak değil, biz bu makamlara ne kazandıracağız; onun için nerde daha faydalı nasıl olacaksak onun adımlarını atarız. Nihai karar verecek olan millet.

ÇİFT OLMAZ TEK OLUR

(Başkanlık hayaliniz olduğu konuşuluyor) Bunların hepsi dışarıda yapılan yorumlar. Bu yorumların hepsi de zaten yapılıyor. Bu konudaki düşüncem netleşmiş; bir başkanlık sisteminin ülkemde olmasıdır. Başkanlık sisteminin olmadığı ülkede neyin olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızın zaman tamamında ya başkanlık ya yarı başkanlık sistemine geçilmiştir. Türkiye’de çok başlılık ne yazık ki netice vermiyor. Başkanlık sistemi denince bazı siyasiler parlamentoyu yok sayıyor. Başkanlık sistemi, parlamentonun çok daha güçlü olduğu bir sistem. Amerika’da Obama parlamentonun denetimi dışında karar alabilir mi? Böyle bir yetkisi var mı? Helikopterleri istiyoruz. Alabilmemiz için parlamentonun onayından geçmesi lazım. Ama biz kararları çok daha rahat alıyoruz. Bu imkanı elinden neden çıkarıyorsun. Bizim derdimiz bu değil ki. Sağlıklı tek sesliliği oluşturabilmek. Bütün o parlamentonun denetiminden geçtikten sonra böyle bir kararı verebilelim.

Haberin Devamı

MUHALEFET KAYIŞ ATTI

Çift sistem olmaz da tek sistem olur. Senato olmaz da sadece milletvekilleri olur. Bunlardan korkmanın bir anlamı yok. Tartışalım, konuşalım. Anayasa’da 60 maddede 4 parti uzlaştık. ‘Çıkaralım’ dedik, muhalefet kayış attı. Millete verilmiş söz olduğu halde Meclis’ten anayasa değişikliği olarak geçmesini istemediler. 330 ile halka gidemeseydik 26 maddelik paket çıkmamış olacaktı. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacağım. O ayrı, o ayrı. ”

Haberin Devamı

OLAĞAN GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Gül ile bugün yapılacak görüşmenin haftalık olağan görüşme olacağını belirten Erdoğan, adaylıkla ilgili görüşmenin partinin yetkili kurullarında tartışıldıktan sonra yapılabileceğini belirtti.

ÇALIM ATIYORSUN

Erdoğan, 23 Nisan Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı: (Cumhurbaşkanlığı adaylığı) Biraz sabır gerekecek. Şu anda her şeyi söylersek olmaz. (Köşke çıkarsanız başbakan kim olacak?) Sen şimdi bana çalım atıyorsun.

GEREĞİNİZİ YAPARIZ

(Twitter) Ben düşüncemi söyledim. Verdikleri sözleri yerine getirdiler getirdiler. Getirmedikleri takdirde aynı yerdeyiz biz. Gereğini yaparız. Her şeyden önce bir vergi kaçakçısı şirket Türkiye’de faaliyet gösteremez. Gereği neyse onu yaparız.
(1 Mayıs) Böyle bir bayram gününü kimsenin zehir etmeye hakkı yok.” m

Haberin Devamı

Mayıs sonuna kalabilir

23 NİSAN Özel Oturumu için TBMM'ye gelişinde askeri törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’la Şeref Holü’nde sohbet ederek beraber yürüdü. Gül, yeniden cumhurbaşkanı adayı olmaması durumunda son kez Meclis’teki bir özel oturumu locasından izlemiş oldu.

BAHÇEDEN MESAJLAR


Özel oturumun ardından Başbakan Erdoğan, Meclis bahçesinde milletvekilleriyle meyve ve kuruyemiş yiyip, çay içerek sohbet etti. Erdoğan, gazetecilerin Gül ile görüşmesinin mayıs sonuna kalıp kalmayacağı sorusu üzerine, “Bulabilir. Açıklarız o zaman acele etmeyin. Tamamen istişarelerimiz bitirelim. Hani diyorlar ya ‘tek adam, tek adam’ bizim yaptığımız istişareleri bunlar hayatlarında yapmadılar. Aday belirlemeye varıncaya kadar yapmadılar” dedi.

Haberin Devamı

'BİR TANE CUMHURBAŞKANI VAR'

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde 23 Nisan dolayısıyla kabul ettiği öğrencilere şöyle seslendi: “Türkiye’nin bir tane cumhurbaşkanı var. Herkes isteyebilir, bunun için herkes çalışabilir, uğraşabilir ama bir kişi cumhurbaşkanı olunca cumhurbaşkanı olmayan ne yapacak? Onun için hep gerçekçi bir şekilde hareket etmek gerekir.”

Çok terliyim

Erdoğan’dan Köşk mesajı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Meclis’in 23 Nisan Resepsiyonuna eşsiz katıldı. Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte dolaşıp konuklarla sohbet etti. Resepsiyondan ayrılmak üzere hareketlenen Gül, Meclis bahçesindeki ışık gösterisini hatırlatan Çiçek'e “Çok terliyim, hava da serin, dışarıda kalmayayım” dedi. Gül'ün bu sözleri Başbakan Erdoğan, gazete ve televizyonların yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, cumhurbaşkanlığıyla ilgili verdiği şu mesajı hatırlattı: "Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. Anayasa, Cumhurbaşkanı’nı yürütmenin başı olarak görüyor. Bu seçimden sonra sorumluluklar daha farklı olacak. Protokol cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı...” ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!