99.yıl akını

Güncelleme Tarihi:

99.yıl akını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 99'uncu yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirilecek törenler öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Haberin Devamı

Şehitler Abidesi ile 57'nci Alay Şehitliği'nde yarın, Anzak Koyu, Lone Pine (Tek Çam) ve Yeni Zelanda anıtlarında ise 25 Nisan'da düzenlenecek törenleri katılımcıların rahat izleyebilmesi için portatif tribünler kuruldu. Ses ve ışık düzenlemeleri yapılan, seyyar tuvaletler yerleştirilen tören sahalarında özel güvenlik önlemleri de alındı. Törenler öncesi Gelibolu Yarımadası adeta ziyaretçi akınına uğradı. Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar, Şarapnel Vadisi, Lone Pine, Conkbayırı ile 57'nci Alay Şehitliği'ni ziyaret etti. Yurt içinden ziyaretçiler de 57'nci Alay Şehitliği'ni gezerek cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kameralarla bölgeyi görüntüledi. Bazı öğrenciler, şehitlikte Türk bayrağı açtı.

SİR’E KARŞILAMA

Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jerry Mateparae, Çanakale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması’nın 99’uncu yıl dönümü törenlerine katılmak üzere kente geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Ankara’da ziyaret eden Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, eşi Janine Matepare ve beraberinde kalabalık bir heyetle Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla saat 10.30’da Çanakkale Havalimanı’na geldi. Uçağın inip, aprona yanaşmasının ardından iki görevli ellerinde kırmızı halı ile uçağa doğru koştu. Kapıların açılmasının ardından görevlilerden biri elindeki kırmızı halıyı serdi. Tek halının yeterli gelmesi üzerine diğer halı serilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!