Ethem Sarısülük davasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülük davasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 16:55

ETHEM Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın savunmasına zemin hazırlamak amacıyla sahte rapor aldığı iddiasıyla yapılan suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. Sarısülük Ailesi'nin avukatı Kazım Bayraktar, kararın bozulması için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük, Gezi eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan gösteride polis memuru Ahmet Şahbaz’nı silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Polis memuru Şahbaz, Ethem Sarısülük’ü kasten öldürmediğini, göstericiler tarafından atılan taşların bileğine isabet ettiğini ve bu nedenle silahının ateş aldığını ileri sürmüştü. Şahbaz verdiği ifadelerde olay sırasında kendilerine isabet eden taşlar nedeniyle yaralandığı için hastaneye kaldırıldığını öne sürmüştü.

RAPORLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Sarısülük ailesi savcılığa yaptığı suç duyurusunda, Şahbaz’ın hastanede aldığı 3 ayrı raporun birbirinden farklı olduğunu, raporların sanık polis memurunun “bileğime taş geldi, silahın yönü değiştiği” şeklindeki savunmasına yardımcı olmak üzere lehine değiştirildiği iddiasında bulundu. Şüpheli doktorların gerçeğe aykırı içerik ve geçmiş tarihli rapor tanzim ettikleri de iddiasıyla sanık polis memuru Ahmet Şahbaz ve Özel Medicana İnternational Ankara Hastanesinde iki Adli Tıp Uzmanı doktorun “Sahte rapor düzenlemek ve kullanmak” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda “sahte rapor” düzenlendiği iddia edilen Adli Tıp Uzmanları ve sahte rapor kullandığı iddiasıyla Şahbaz hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verildi. Savcılık verdiği takipsizlik kararında, raporun sahteliğinin, dolayısıyla geçerli olup olmadığının soruşturulmasının davaya bakan mahkeme tarafından yapılması gerektiği, aksi halde görülmekte olan davanın etkileneceği, hakim bağımsızlığının zedeleneceği ileri sürüldü.

HAKİME SAVCILIK YAPTIRILMAK İSTENİYOR

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar kararın bozulması için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz da bulundu. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararı, hukuka karşı hem katil sanığını kollamaya dönük bir kurnazlık, hem de bir hukuk öğrencisinin dahi yapmayacağı düzeysizlikte bir cehalet örneğidir. Hakime savcılık yaptırmaya çalışan bu tuhaf kararın kaldırılması için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yaptık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!