Ankara Yiğit’e kan arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Yiğit’e kan arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:43

Diyarbakır’da geçirdiği bir enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanarak Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edilen 11 yaşındaki Yiğit Can Aydın için tüm Ankara kan seferberliğinde.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 6. Sınıf öğrencisi Yiğit Can Aydın, sebebi henüz belirlenemeyen bir enfeksiyon nedeniyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yoğun bakım servisine alınan Yiğit Can’ın durumunun ağırlaşması üzerine başka bir hastaneye sevk edilmesi gündeme geldi. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin kabulü üzerine harekete geçen Yiğit Can’ın Ailesi Sağlık Bakanlığı’na nakil için başvurdu. Yapılan resmi işlemlerin ardından Sağlık Bakanlığı Hava Ambulansı’na nakil emri verdi. Ankara’dan havalanan uçak ambulans Yiğit Can Aydın’ı ve nakil için başvuran 5 günlük bir bebeği Diyarbakır’dan alarak havalandı.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakın Ünitesi’ne getirilerek burada tedavisine başlanan ve hayati tehlikesi devam eden Yiğit Can için Ankara’da da yoğun bir kan arayışı başladı. Sosyal medya üzerinden de devam eden arayışlara Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, spor kulüpleri ve taraftar dernekleri, gazeteciler ve değişik müzik gurupları da destek verdi. Yiğit Can için AB Rh (+) kan aranmaya devam ederken Hacettepe Üniversitesi Kan Merkezi Yetkilileri Türkiye’de kan bağışının istenilen düzeyde olmadığını ifade ederek “Tüm hastalarımız için vatandaşlarımızı en yakınlarındaki kan merkezlerine veya Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!