Adliyeden şebekeleri temizleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Adliyeden şebekeleri temizleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana operasyonunda tutuklanan polislerin tahliyesini sert sözlerle eleştirerek, vatansever savcının soruşturup tutuklattıklarını paralel yapının müdahale edip serbest bıraktığını öne sürdü. “Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, adliye koridorlarından da o şebekeleri temizleyeceğiz” diyen Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DÜŞMAN NAMERTÇE DAVRANMAZDI

İçeride huzura, istikrara, demokrasiye, çözüm sürecine ve ekonomiye saldırı yapılırken dışarıda da Türkiye’nin imajına yönelik planlı ve art niyetli bir kampanya başlatıldı. Dışarıdaki bu kampanyaların hangi niyetle yapıldığını ve nerelerden beslendiğini çok iyi biliyoruz. Örneğin içeride yargı ve emniyet içindeki çeteler marifetiyle MİT’in TIR’larına saldırıldı. Bu saldırıda amaç, Türkiye’ye, ‘terör örgütlerine yardım eden ülke’ iftirasını atmaktı. İnanın, düşman gelse böyle namertçe davranmazdı. MİT’e ait TIR’ların hukuksuzca durdurulması, Dışişleri’ndeki toplantının dinlenmesi ve diğer hukuksuz dinlemeleri yakından takip ediyoruz. Adana’da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri, hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. zanlılar tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o parelel çetenin mensupları devreye girdiler. Soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, yargıdaki uzantıları talimat almışcasına zanlıları serbest bırakıyor. Haklarında güçlü deliller bulunan zanlıları serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Aynı şey böcek soruşturmasında, sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı. Bakın Adana’da casuslar, hainler lehine karar alınabiliyor. Bu mesele bir Türkiye meselesi değildir de nedir? CHP, MHP, BDP bu hukuksuzluk karşısında hiç konuştular mı? HSYK, daha ne kadar sessiz ve takipsiz kalacak?

Haberin Devamı

BİRİLERİ HAŞHAŞI FAZLA KAÇIRMIŞ

Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş oabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, asla boyun eğmeden bu çetenin üzerine gideceğiz. Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. Ama tabi bunun akşamdan sabaha derseniz, o kadar kolay değil, 35 yıllık bir sürecin temizliğini yapacaksınız.

KÖŞK SEÇİMİ KRİZ OLMAYACAK

Ağustos ayında tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Bayat senaryolara başvuranlar gereken cevabı alır. Geçmişte olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir krize dönüştürülmesine, Türkiye ve millete bedeller ödetilmesine asla izin vermeyiz. Bu süreci suhuletle götüreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!