Astsubay Sicil Yönetmeliği'nde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Astsubay Sicil Yönetmeliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 10:21

Astsubay Sicil Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Buna göre, astsubaylarda olması gereken niteliklerde zafiyet görülmesi halinde, yapılacak inceleme ve takibi müteakip personel hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği esaslarına göre işlem tesis edilecek. İkinci sicil üstü olan orgeneral ve oramiraller, yeterince tanımadıklarını değerlendirdikleri personel için sicil tanzim etmeyebilecek.

Üçüncü sicil üstünün sicil belgelerini tanzim etmesi ise kendi isteğine bağlı olacak. Sicil üstünün kanaatinin değişmesi nedeniyle düzenlenecek siciller hariç olmak üzere, sicil düzenleme tarihi ile o yılın 30 Ağustos tarihi arasındaki sürede, o yıl için ayrıca sicil belgesi düzenlenmeyecek.

Niteliklerden birisinin veya birden fazlasının gerektirdiği standartlara sahip olmadıklarından emin olunan astsubaylardan Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği'ndeki şartları taşıyanlar hakkında söz konusu yönetmelik hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Niteliklerden biri veya birden fazlası işaretlenen personelin her üç sicil üstü de mutlaka sicil belgesine işlem yapacak. Sicil üstleri, üçüncü sicil döneminde personeli "b" kıstası ile değerlendirmeyecek ve duruma göre personel hakkında yasal işlem ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği hükümlerine göre Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilmesi teklifi yapacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!