Ağrı'da seçimler iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda seçimler iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 04:09

Ağrı İl Seçim Kurulu'nun, Ağrı'da Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı "yerel seçimlerin iptali" kararını kabul ettiği ve yerel seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

BDP'nin yerel seçimlerin iptali yönündeki itirazını değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, itirazı kabul ederek kararı İl Seçim Kurulu'na gönderdi. Ağrı İl Seçim Kurulu da yerel seçimlerin iptalini ve 1 Haziran'da yeniden yapılmasını kararlaştırdı.

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, konuya ilişkin Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Sakık, oyların yeniden sayılmaya başlanmasında gördükleri noksanlıklar ve ortamın gerginleşmesinden dolayı Merkez İlçe Seçim Kurulu'na seçimin yeniden yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.

Ağrıda seçimler iptal edildi
Ağrı'da 10 oy gerginliği

Taleplerinin olumlu karşılandığını ve seçimin 1 Haziran tarihinde yapılması için karar alındığını belirten Sakık, şöyle konuştu: "İl Seçim Kurulu'nun, oyların yeniden sayılmasıyla ilgili verdiği bir karar vardı. 30 saat süren sayımdan sonra 24 sandıkta yapılan sayımdan bizim 150'ye yakın oyla önde olmamıza rağmen, biz bu sürecin bu şekilde gitmemesi için yani şehrin gerginliği, buradaki halkımızın duyarlılığından dolayı, bu akşam bütün arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaparak seçimlerin ertelenmesi konusunda talebimiz olmuştu. İlçe Seçim Kurulu da bu kararı yerinde görerek konuyu İl Seçim Kurulu'na aktardı. İl Seçim Kurulu da seçimin 1 Haziran'da yeniden yapılması konusunda karar kıldı."

AK Parti adayı Arslan

Haberin Devamı

Arslan da seçimin iptali için BDP'nin yaptığı talepten 4 gün önce kendilerinin aynı konuyla ilgili taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Seçime şaibe karıştığını ve bunun için seçimin iptal edilmesi gerektiğini AK Parti olarak daha önce dile getirdiklerini hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:"30 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasındaki süreçte seçim esnasında yaşanan sıkıntıları ve seçim neticesinde yaşanan sıkıntıları 3 ana başlık altında topladık. Özelikle 1 Nisan'da Ağrı belediye yerel seçimleriyle ilgili ilk sayım ve iptal dilekçesini AK Parti vermiş bulunmaktaydı. Çünkü biz mevcut seçimlerin öncesinde, sonrasında, seçimin adil yapılmadığını, İlçe Seçim Kurulu'na verdiğimiz ilk dilekçeyle bunu dile getirdik. Seçimin şaibelerle dolu olduğunu izah ettik. Bugün netice itibarıyla BDP'nin de yapmış olduğu itirazı biz zaten 4 gün önce yapmış bulunmaktaydık. AK Parti'nin ne kadar haklı olduğunu, bu seçimin meşrutiyetini ne kadar kaybettiği bizden 4 gün sonra anladılar. Buna rağmen kamuoyunun rahatlaması ve bizlerin de amacı olan şaibenin ortadan kalkması noktasında talebiz vardı. Bunun da oluştuğu için hedefimize ulaştık."


Ağrıda seçimler iptal edildi
Ağrı'da olağanüstü güvenlik önlemleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!