Belediyeye 'rüşvet bu kapıdan giremez' tabelası

Güncelleme Tarihi:

Belediyeye rüşvet bu kapıdan giremez tabelası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 18:22

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, törenle makamına oturdu.

Haberin Devamı

Görev günü öncesinde belediye binasının girişine ’Rüşvet alan da, veren de cehennemdedir. Hz Muhammed (S.A.V) Rüşvet bu kapıdan içeri giremez. Burhanettin Kocamaz’ yazılı tabela astıran Kocamaz, gazetecilerin sorusu üzerine, "Biz göreve gelmeden önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa dahi gözünün yaşına bakmam. Bunu herkesin bilmesi lazım" dedi.

Kocamaz, devir teslim töreni için ilk olarak 52 katlı metropol binasında bulunan MHP il binasına geldi. Burada, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Milletvekili Ali Öz, İl Başkanı Sabahattin Kılıç ve binlerce kişiyle birlikte yürüyüşe geçen Kocamaz, sloganlar ve sevgi gösterisi eşliğinde Kuvayi Milliye, İstiklal Caddesi’nden devam ederek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Kocamaz, burada Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra platforma gelerek alanı dolduranlara seslenen Başkan Burhanettin Kocamaz, konuşmasında barış ve hoşgörüye değinerek yorucu mücadelenin ardından kazanılan zafer ile birlikte sorumluluklarının arttığını söyledi.

GÜN, MERSİN’İ SAHİPLENME GÜNÜDÜR

Mersin’de barış ve hoşgörüyü kalıcı hale getireceklerini belirten Kocamaz, şunları söyledi:

"Sevgi tohumları ekerek hak, hukuk, adalet çerçevesinde hizmetler üreterek herkesi ülkemizin ve Mersin’imizin asli unsurları ve eşit vatandaşları kabul ederek mümkün olabilir. Kim ne söylerse söylesin birbirimizi sevmek, birbirimiz saymak, birbirimizi sahiplenmek ve Mersin ortak paydasında birleşmek zorundayız. Birbirimize saygı göstermek, Mersin’in dertlerini de güzelliklerini de paylaşmak zorundayız. Çünkü aynı toprağın çocuklarıyız. Aynı Allah’ a inanıyor ve Ay yıldızlı bayrağın altında birlikte yaşıyoruz. İnsanların anne ve babasını, doğum yerini tercih şansı olmadığına göre doğduğumuz kentimiz Mersin’de, Mersin ortak paydasında birleşmek zorundayız. Farklı siyasi düşüncelerde, farklı inançta, farklı dünya görüşünde olsak ta, farklı hayat tarzlarını benimsemiş ve yaşıyor olsak ta gün birleşme, kaynaşma ve dayanışma günüdür. Gün hep birlikte Mersin’i sahiplenme ve Mersin’i bir uçtan bir uca ayağa kaldırmak, Mersin’in problemlerini birlikte çözme günüdür. Mersin son yıllarda çok ihmal edilmiş, çok geri kalmış bir kenttir. Hizmetin partisi olmaz."

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Konuşmasının devamında kentin problemlerine değinen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Bu kent genel bütçeye yaptığı katkıların karşılığını mutlaka almalıdır, alabilmelidir. Bu kentin altyapı problemi var. Kavşak problemi, ulaşım problemi, trafik ve çöp problemi var. Limanla ilgili, serbest bölgeyle ilgili, deniz kirliliği ile ilgili, lojistik, Organize Sanayi, turizm altyapısı, çevre kirliliği, kentsel dönüşüm, yol gibi problemleri var. Köyler, beldeler artık mahalle. Onların sorunları var. Bunları bir bahane olsun diye söylemiyorum. Öyle ya da böyle bu sorunlar mutlaka çözülecek. Başka çaresi de yok. Bunları hep birlikte çözeceğiz. Zira bu problemler sadece Burhanettin Kocamaz’ın problemleri değil, bu problemler hepimizin ortak problemleridir. Öyleyse çözümlerini de sabrederek, azmederek, hazmederek birlikte ortaya koyacağız. Birlikte çözeceğiz."

GÖREVİ, BAŞKAN VEKİLİNDEN DEVRALADI

Burhanettin Kocamaz, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte Atatürk Caddesi’ne bulunan Mersin Büyükşehir Belediye binasına geçerek, devir teslim törenine katıldı. Seçimi kaybeden CHP’li Macit Özcan’ın katılmadığı devir teslim töreninde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan hazır bulundu. Ertan, Kocamaz’ı makam girişinde karşıladıktan sonra birlikte makama geçti. Ertan, burada Başkan Kocamaz’a bir demet çiçek vererek, "Başkanım öncelikle Macit Özcan ve ekibim adına sizi kutluyorum, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde size Mersin’e iyi hizmetler vermenizi, başarılı olmanızı ve güzel işler yapmanızı diliyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

MERSİN’İ, MERSİNLİLERLE YÖNTECEĞİZ

Burhanettin Kocamaz ise, vatandaşların güvenine layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Geçmişten bu yana Mersin’e hizmeti geçen herkese teşekkür ederiz. Ancak bugün geldiğimiz nokta da tek sevincimizi her şeye rağmen seçimin huzur içinde geçmesi, provokasyonlara hiç kimsenin alet olmaması, bugün geldiğimiz noktada Mersin’i daha ileriye götürme azmi ile tüm vatandaşlarımızın bizden beklentilerinin çok fazla olduğunu biliyoruz. Onların beklentilerine devam vermek için gayret edeceğiz, çalışacağız ve onları mahcup etmeyeceğiz. Çıktığımız bu hizmet yolcuğunda cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun. Tüm Mersinlilerin duasına ve desteğine ihtiyacımız var. Çünkü gidecek başka yerimiz yok. Mersin’i Mersinlilerle beraber yöneteceğiz, büyüteceğiz."

RÜŞVET BU KAPIDAN GİREMEZ TABELASI,

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın devir teslim töreninde en dikkat çeken nokta ise belediye binasının giriş kapısı ile girişi duvarlarına astırdığı ’Rüşvet alan da, verende cehennemdedir. Hz. Muhammed’ altına da ’Rüşvet bu kapıdan içeri giremez. Burhanettin Kocamaz’ yazılı tabela oldu. Kocamaz, görevi devraldıktan sonra gazetecilerin o tebelayla ilgili sorduğu ’Neden astırdınız?’ sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu 1994’de ilk seçildiğimizde rahmetli Başbuğumuz, bize birer levha yaptırarak hediye etti. Orada ’Rüşvet alan da, veren de cehennemdedir’ yazılı. Bu Peygamberimizin hadisidir. Biz bu olayı daha da ileriye götürdük ve açık net bir biçimde Tarsus Belediyesi’nin de halen girişinde yazar. Bu yeni bir olay değil. Biz bu millete hak ve hukuk çerçevesinde hizmet etmeye talibiz. Tabi bu yolda maalesef zaman zaman yanlış yapan insanlar olabiliyor. Biz göreve gelmeden önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa dahi gözünün yaşına bakmam. Bunu herkesin bilmesi lazım. Artık bir devir kapandı, yeni bir devir açılıyor. Dolayısıyla herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz yoğurdumuzu böyle yiyoruz. Yoğurdun lekesiz bir şekilde yenmesi taraftarıyız. Hiç kimseye kesinlikle böyle bir fırsat vermeyeceğiz. Zamanla bazı şeyler ortaya çıkabilir. Biz bunların önlemini şimdiden almış oluyoruz. Bu farklı bir durum değil, gocunacak bir şey de yok. Bu bizim usulümüz. Herkesin usulü farklı olabilir."

Tarsus eski Müftüsü Remzi Yavuz tarafından dualar okunmasının ardından Kocamaz, balkona çıkarak vatandaşlara seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!