CHP'li Günaydın: Ankara'yı farkla kazanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

CHPli Günaydın: Ankarayı farkla kazanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 08:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara'da belediye başkanlığı seçimlerini açık farkla kazandıklarını iddia etti.

Haberin Devamı

CNN Türk'te Aykırı Sorular programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yerel seçimle ilgili yapılan itirazlarla ilgili Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Gökhan Günaydın, Ankara 'da yaşanan süreç ile ilgili herkesin merak ettiği "Mansur Yavaş seçimi kazanacak mı?" sorusuna cevap verdi.
"Ankara'da 3 milyon 257 bin vatandaşımız oy kullandı. 104 bin oy geçersiz sayıldı ve şu an itibarı ile Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) güncel verisine göre AKP , CHP 'nin 32 bin oy önünde görünüyor. Bu yüzde yarım oya tekabül eden bir durumdur" diyen Günaydın, bütün oy tutanaklarını tek tek karşılaştırdıklarında ciddi ihlaller gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bu ihlallerle ilgili örnekler gösteren Günaydın, "Eğer 30 bin oy geride olduğumuz söyleniyorsa biz bu seçimi çok açık farkla kazanıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ile AK Parti adayı Menderes Türel'in, "yolsuzluk evraklarını yakıyor" iddiası ile ilgili konuşan Günaydın, "Mustafa Akaydın hocanın önüne katrilyonları koysan bir tanesini alacak adam değildir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!