Yeni başkan cinayetten tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkan cinayetten tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:24

Siirt’in Tillo ilçesindeki seçimlerde AK Partili ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu 505 oyla birinci, Saadet Partisi adayı Behmen Aydın (56) ise 382 oyla ikinci olmuştu.

Haberin Devamı

Seçimden sonraki gün SP’li Aydın ve 5 arkadaşı Yeni mahallede bıçaklı saldırıya uğramış, hastaneye kaldırılan Aydın ölmüştü. Tillo Belediye Başkanı AK Partili Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 9’u emniyetten bırakılırken Başkan Memduhoğlu ve 5 kişi dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Menduhoğlu ile 4 kişinin tutuklanmasına verdi, 1 kişi serbest bırakıldı.

Yine muhtarlık kavgası: 2 ölü

2014 yerel seçimleri Türkiye’nin en kanlı seçimlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Dün Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Tesicik köyünde seçim tartışması kanlı bitti. Hayvanlarını sulamaya götüren Kasım ve Adem Kılıç ile eski muhtar Hacı Osman Ülker (52) karşılaştı. Muhtarlığı 10 oyla kaybeden Ülker'in, Kasım ve Adem Kılıç'a ‘kendisine neden oy vermediklerini’ sorması üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ülker, tabancayla ateş etti. Kavgayı ayırmaya çalışan Halil Çoşkun (58), olay yerinde öldü. Yaralanan Kasım ve Adem Kılıç ise hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İzmir'den de cinayet haberi geldi. Torbalı Bülbüldere Mahallesi'nde iki dönem muhtarlık yapan ve seçimi yine kazanan Mehmet Yüksel (42) ile rakibi Hüseyin Karalar’ın yeğeni Mehmet Karalar (35) arasında dün akşam saatlerinde mahalle meydanında tartışma çıktı. Kavgada Karalar tabancayla Yüksel’e 6 el ateş etti. İki çocuk babası Yüksel öldü, Karalar ise gözaltına alındı.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Yuvacalı Köyü’nde, pazar günü muhtarlık seçimi yüzünden çıkan silahlı kavgada yaralanan Ayhan Çelik (28) tedavi gördüğü hastanede öldü. Çelik’in ölümüyle kavgada ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Ankara Elmadağ'da ise MHP’li Zekeriya Sarıbıyık ile İbrahim Değerli bir kahvede otururken, AK Parti Elmadağ Gençlik Kolları üyesi oldukları öne sürülen yaklaşık 30 kişinin sözlü tacizine uğradı. Çıkan kavgada Zekeriya Sarıbıyık, ‘sallama’ olarak bilinen satırla ağır yaralandı, İbrahim Saygılı ise sırtından bıçaklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!