Berkin’in mezarına yetişebildiler

Güncelleme Tarihi:

Berkin’in mezarına yetişebildiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:24

Halk Cephesi üyesi 5 arkadaş, Berkin Elvan henüz komadayken, onu ziyaret ve destek için Antalya’dan yürüyerek yola çıktılar. Burdur’a vardıklarında acı haberi alsalar da, yürüyüşe devam ettiler. Ve yola çıktıktan 25, Berkin öldükten 21 gün sonra, onun sıcacık gülümsemesi yerine, soğuk mezarına ulaşabildiler.

Haberin Devamı

ANTALYA’da yaşayan Mehmet Ali Uğurlu, Devrim Zongur, Muhammet Demir, Yoldaş Güneş ve Ali Cemal Ulak, 8 Mart’ta, kafasına isabet eden polis gaz fişeği sonucu komaya giren ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan 15 yaşındaki Berkin Elvan için yola çıktılar.

YAYA, 850 KİLOMETRE

Yolculuklarını, Berkin’in durumuna dikkat çekmek için yürüyerek yapmaya karar verdiler. Ancak onlar yoldayken, Berkin’in durumu ağırlaştı. Kendisine destek için yola çıkan Antalyalı 5 ağabeyinin gelişini bekleyemedi ve 11 Mart’ta hayata gözlerini yumdu. Mehmet Ali Uğurlu ve arkadaşları, Berkin’in ölümünü haber aldıkları sabah Burdur’a ulaşmışlardı. Yürüyüşe son vermek istemediler. “Berkin’i hastanede göremedik ama mezarını görelim” deyip yollarına devam ettiler. Yolculuk tam 25 gün sürdü. Toplamda 850 kilometre yürüdüler. İstanbul’a vardıklarında, ilk olarak Berkin’in vurulduğu sokağa gittiler. Dün de, Berkin’in mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’na kadar yürüdüler.

Haberin Devamı

ARTIK, OĞLU BERKİN

Berkin’in mezarına boyunlarındaki kırmızı fularları, bir avuç misket ve sapan bıraktılar. Mehmet Ali Uğurlu, Berkin’in mezarına gitmek üzere hazırlık yaparken, Antalya’dan bir de müjdeli haber aldı. Karnı burnunda bıraktığı eşi o yoldayken doğum yapmış, sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirmişti. Mehmet Ali Uğurlu bebeğinin adını “Berkin Elvan” koyduğunu telefonla yakınlarına iletti. Mehmet Ali Uğurlu, Berkin’in mezarı başında, yolculuklarını da şöyle anlattı: “Köy köy, ilçe ilçe yollardan gelirken halk bizi karşıladı. ‘Bir şeye ihtiyacınız var mı?’ diye sordular. Başbakan bu toplumu ayrıştırmaya çalışıyor ama önümüze MHP’li olduğunu söyleyenler bile çıktı. İhtiyacımızı sordular. Bu halkın sağcısı, solcusu önemli değil ki. Bu halkın canı yandı. Bir tek Başbakan’ın ve polislerin canı yanmadı. Bu ülkedeki bütün çocuklar bizim. Berkin öldüğünde içimiz kan ağladı. Bugün hastabakıcılar aradılar. Bebeğim olmuş. Adını Mahir Çayan koymak istiyordum ama Berkin ölünce adı belli olmuştu. Artık buradan gidince göreceğiz nasıl olduğunu. İnşallah Berkin’e benzer. Böyle bir aslan yavrusu olur.”

Haberin Devamı

Berkin’in mezarına yetişebildiler

BİR MEKTUP VE OYUNCAK ARI

BERKİN Elvan’ın Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri karanfillerle kaplı. Mezarı üzerinde de bilyeler var. Berkin’in ve Gezi Parkı protestoları sırasında ölenlerin resmedildiği karikatür ve mezar taşının hemen yanında küçük bir oyuncak arı gelenleri selamlıyor. Ve bir de mektup var Berkin’e... “Berkin’im, sen benim sahip olduğum ikinci küçük kardeşimsin” diye başlayıp, “Sorulur hesabın yarın doğmadan” diye biten...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!