Aşdağul'da seçim tekrarlanacak

Güncelleme Tarihi:

Aşdağulda seçim tekrarlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 13:05

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde, CHP'nin bir oyla seçimi kazanmasının ardından AK Parti'nin itirazı üzerine seçim iptal edildi.

Haberin Devamı

Beldede yapılan seçimlerde CHP'li aday Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığı öğrenildi. Beldede yapılan seçimlerde geçersiz sayılan bir oyun hangi partiden düşüleceğine karar veremeyen ilçe seçim kurulu, seçimlerin tekrar yapılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından CHP'nin bir oyla kazandığı beldede seçime itiraz edildi. Bunun üzerine seçim kurulu, oyları tekrar saydı. Yapılan incelemeler neticesinde, zarfların bir tanesinin içerisinde bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da bu durum hakkında tutanak tuttuğu belirtildi.

SEÇİMLER 1 HAZİRAN'DA TEKRAR YAPILACAK

Yapılan incelemeler ve itirazların da göz önünde bulundurulması ile belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine karar veren İlçe Seçim Kurulu belediye başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da tekrarlanmasına karar verdi. Bu arada, CHP'nin İlçe Seçim Kurulu'nun kararına itiraz edebileceği ve İl Seçim Kurulu'na başvurabileceği belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!