Çocuklar "Kıymet teyze"ye, çiçeklerle teşekkür etti

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Kıymet teyzeye, çiçeklerle teşekkür etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 11:25

Mahallesindeki çocuklar ve gençler, çocuk parkının imara açılmasını önlemek için kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker'e teşekkür etti.

Haberin Devamı

1. Murat Mahallesi'nde, önceki gün, çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için kepçenin önünde oturan Kıymet Peker, pek çok kişinin sevgisini kazandı. Çocuklar ve gençler de park alanında, Kıymet teyzelerine teşekkür etti. Kıymet Peker'in elini öpen çocuklar, kendisine parklarına sahip çıktığı için teşekkür etti, beraberinde getirdikleri çiçekleri verdi. Bir süre parkta çocuklarla sohbet eden Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah birçok gazetede fotoğraflarını, televizyonlarda görüntüsünü görüp destek telefonları alınca ne kadar doğru bir iş yaptığını anladığını söyledi.

"Artık Türkiye'nin Kıymet teyzesiyim" diyen Peker, alanın güzel bir park olmasını istediğini belirtti. Aydınlığın, temiz havanın ve yeşilliğin değerini bilmek gerektiğini ifade eden Peker, "Buraya apartman yapacaklar, aydınlığımızı kapatacaklar. Çocuklar, gençler çiçeklerle elimi öpmeye geldiler. Bunu hep birlikte başardık" diye konuştu. Peker, ağabeyi yoğun bakıma alındığı için Bursa'ya hareket edeceğini, dönüşünde parkın oyuncaklarının yerine konmasını ve çocuk cıvıltılarının yeniden başlamasını istediğini vurguladı. Peker, önceki gün park alanının imara açılmasına engel olmak için kepçenin önüne oturarak çalışmaları durdurmuştu. Daha sonra mahallelinin İdare Mahkemesi'ne başvurusu üzerine idarenin savunmasına kadar yürütmenin durdurulması kararı verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!