YSK önünde polis müdahale etti

Güncelleme Tarihi:

YSK önünde polis müdahale etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 14:05

CHP, Ankara'da seçim sonuçlarına Yenimahalle'de itirazını resmen yaptı. Yenimahalle İlçe seçim kuruluna 6 bin sandık sonucu konusunda itiraz edildi. Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ile kalabalığa müdahale etti. Polis müdahalenin ardından kalabalığa dağılması yönünde uyarı yaptı.

Haberin Devamı

YSK ÖNÜNDEKİ MÜDAHALEDEN KARELER

TOMA VATANDAŞLARA SU SIKTI/FOTO GALERİ

6 bin sandık, yaklaşık 180 bin oy konusunda itiraz anlamına geliyor. CHP'li Süheyl Batum, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun toplanarak, itirazları görüşmeye başladığını bildirdi. Batum, "tüm itirazlarımızı, ıslak imzalı sandık tutanaklarına dayanarak yaptık" dedi.

YSK ÖNÜNDE TOPLANDILAR / Foto Galeri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve vekiller Emine Ülke Tarhan, Süheyl Batum ve İzzet Çetin de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde.

ÖNDE CHP'LİLER, ARKADA AK PARTİLİLER BEKLİYOR

Yenimahalle'de oyların toplandığı ve tutanakların birleştirildiği Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ise durum sakin. Merkezin önünde CHP'li vekiller ve partililer beklerken, arka tarafta ise AK Partililerin bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN'DE 22 SANDIKTA İTİRAZ VAR

Ankara Keçiören'de oylar, Kalaba Lisesi'nde toplanıyor. Tutanak birleştirme işlemi de burada yapılıyor.
Kalaba Lisesi sakin. Çok az sayıda vatandaş, lise önünde bekliyor.
Keçiören'de 22 sandıkta itiraz edilecek. Bu da yaklaşık 6 bin oy anlamına geliyor.

KALABALIK BÜYÜDÜ

Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi uzun süre devam etti. Öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi.

Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

MÜDAHALE BAŞLADI

Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ile gazıyla kalabalığa müdahale etti.

Polisin bina önündeki üst geçitte bulunan vatandaşlara da tazyikli su sıktığı görüldü.

Kalabalığı dağıtan TOMA'lar daha sonra geri dönerek YSK önünde konuşlandı.

POLİS YOLLARI KAPATTI

Çevik Kuvvetin toplanmak isteyen vatandaşlara tazyikli su ile müdahalesi ara ara devam ediyor.

Polis çevredeki yolları da yay ve araç trafiğine kapattı.

CHP’Lİ GÖK: BURADA YAPACAK BİR ŞEY YOK

CHP Milletvekili Levent Gök YSK önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Şu anda ben ilçe seçim kurulundan geliyorum. Bu duruma göre YSK’ya 5-6 gün sonra itirazların gelmesi bekleniyor. O yüzden bizler gücümüzü ilçe seçim kurullarında kullanalım.
YSK’nın şu anda yapabileceği bir şey yok.
Herkes ilçe seçim kurullarında gücünü kullansın.
Burada oy da yok pusula da yok. Bana güveniyorsanız lütfen dediklerimi yapın.

Haberin Devamı

POLİS: BU SON UYARIDIR

Polis Levent Gök'ün açıklamasının ardından kalabalığa dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Polis, dağılmadığı takdirde kalabalığa müdahale edeceklerini anons etti.

YSK önünde polis müdahale etti
CHP’den Çankaya İlçe Seçim’in tutanağına itiraz

Kalabalık YSK önündeki Kızılırmak Caddesi'ni de az önce araçların geçişine kapattı.

YSK önünde polis müdahale etti

Protestoya katılan metal renk boyalı asker dikkat çekti...

YSK önünde polis müdahale etti

Göstericilerin zafer işareti ve bozkurt işareti yaptığı görüldü...

YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş kendisinin YSK’ya giderek seçime itiraz edeceği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Yavaş şu açıklamayı yaptı:
“Bazı basın yayın organlarında benim bizzat saat 15.00’da YSK’ya giderek itiraz dilekçesi vereceğim konuşuluyor. Bu yanlış bir bilgi. Biz ilçe ve il seçim kuruluna gün içinde başvuru yaptık. YSK çok sonraki bir aşamadır. Ankaralıların YSK önünde beklemesine gerek yok. Şu an gerginliklere değil sükunete ihtiyacımız var. Ankaralı müsterih olsun. Mansur Yavaş olarak ben ve tüm partililerin süreci yakından takip edip her oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ender BAYKUŞ/ANKARA

Haberin Devamı

CHP'Lİ NAZLIAKA: 6 NİSAN'A KADAR SÜREÇ DEVAM EDECEK

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, YSK önünde yaptığı açıklamada ''Önce itirazların değerlendirilip sonra asılması gerekiyor. Bunun itirazı için dilekçe verdik.YSK'da sanırım listeleri kaldıracak. 6 Nisan'a kadar bu süreç devam edecek, 9 Nisan'a kadar YSK açıklama yapacak. Ankara'nın kaderi belirlenmiş olacak'' dedi.

CHP'Lİ CİHANER: BIÇAK SIRTI GİDİYOR

CHP Denizli Milletvekili Hüseyin Çelik ise ''Çok fazla sayıda arkadaşımız sonuçları inceliyor ve itirazını yapıyor. Tek bir oyun bile peşine düşüyoruz. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. Şu anda YSK'da bir oy sayım dökümü yok. Melih Gökçek'in açıklamalarını erken buluyoruz, çok bıçak sırtı gidiyor. Teknik tespitler yapıyoruz. Gözünden sürmeyi bile çalacak bir iktidar her şeyi yapabilir. Devlet mekanizması tarafsız çalışmıyor. Yine de güvencemiz YSK’dır yargıdır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKİN: "SADECE CHP'LİLER DEĞİL, TÜM VATANDAŞLAR BAŞVURDU"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, halkın itirazlarını dile getirdiği itirazimvar.com sitesine Türkiye'nin dört bir yanından, bir milyon 800 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Tekin, "başvuranlar sadece CHP'li değil. MHP'lisi var, HDP'lisi var. Devlet şeffaf olmalı, her oyun önemi var" dedi.
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına yönelik itirazların belgeli şekilde gerçekleştirildiğini de vurgulayarak, "Seçimi o kazanır, bu kazanır. seçimi kazanmak ya da kaybetmek değildir önemli olan. Vatandaşın oyuna sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Tüm partilerden başvuru var. Amaç, tüm oylara sahip çıkmak. Her oyun önemi var" dedi. Zeynep GÜRCANLI- ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!