"Alma Gazze ahını, çıkar alüfte alüfte..."

Güncelleme Tarihi:

Alma Gazze ahını, çıkar alüfte alüfte...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 22:50

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Alma Gazze ahını, çıkar alüfte alüfte... Doğru Pensilvanya alüftelerle uğraşıyor, biz Gazze'yle uğraşıyoruz. Farkımız bu. Nasıl Hocaefendiyse? Gece yarısı alüfteler, siyasetçilere musallat olmuş, o da onlara musallat olmuş. Fark bu" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Demetevler'de parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, "Yenihamalle'de 30 Mart'ta yeni bir dönemi başlatalım istiyorum" diye konuştu. Bugün Trabzon'da, Ordu'da, Keçiören'de halka hitap ettiğini ifade eden Erdoğan, "Keçiören aynen böyle muhteşem. Siz bir başka muhteşem. İstanbul'u izlediniz, nasıl buldunuz? 2 milyonu aşkın insan... Kılıçdaroğlu, İstanbul'a bir montaj da sen yap. Hadi onun için de montaj deseydin, dublaj deseydin. Ne oldu, niye diyemedin? Şimdi Yenihamalle için de montaj de" ifadesini kullandı.

"Alma Gazze ahını, çıkar alüfte alüfte... Doğru, Pensilvanya alüftelerle uğraşıyor, biz Gazze'yle uğraşıyoruz. Farkımız bu. Nasıl Hocaefendiyse? Gece yarısı alüfteler, siyasetçilere musallat olmuş, o da onlara musallat olmuş. Fark bu" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepsi bir tarafa artık beş gün var. Beş gün sonra sandıkta siz sadece CHP'ye ders vermeyeceksiniz, siz sadece MHP'ye ders vermeyeceksiniz, siz sadece Pensilvanya'ya ders vermeyeceksiniz. Bilesiniz ki Türkiye'nin üzerinde oynanan kirli oyunları 30 Mart akşamı hep birlikte bozuyoruz. Gezi olaylarında yaptılar mı? Başaramadılar. 17 Aralık'ta yaptılar mı? Başaramadılar. 25 Aralık'ta yaptılar mı? Başaramadılar. Şimdi ablaları var bunların biliyorsunuz. Bu ablalar, sizin kapıya geldi mi? Ne yaptınız? Kovdunuz. Onlara şunu söyleseydiniz: 'Bir parti kurun da öyle gelin' deseydiniz? Değil mi? Onlara bir de şunu söyleseydiniz: O Hocaefendinize söyleyin. Benim kızımı başörtülü olarak üniversiteye almadıkları zaman 'başını açsın da öyle girsin' diyen Hocaefendinize söyleyin. 28 Şubat öncesinde sizin Hocaefendiniz böyle söylemiyordu. O zaman farklıydı. Çünkü orada takiye var, yalan var, iftira var. Bunlarda her yol meşru. Amaçlarına ulaşmak için her yol meşru. Benim edebim bunları anlatmaya müsaade etmiyor."

Merkezi yönetim, büyükşehir ve ilçe belediyesinin birlikte çalışarak Demetevler'deki dönüşümü gerçekleştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Ne bir eksik ne bir fazla. Her daireye bir daire. Sosyal donatı alanlarıyla okul konusunda sıkıntılar varsa o sıkıntıları da gidermek suretiyle bütün Demetevleri, bu bölgeyi Yenimahalle'nin içerisinde gerçek anlamda yeni mahalle yapalım" dedi. Ankara gibi bir başkentin çekim alanı oluşturması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Ben size buradan sözünü veriyorum. Yapacağımız iş şu: Ya yapılmış ve yapılmakta olan konutlarımıza taşımak veya süratle buralar yapılana kadar kira bedelini ödeyerek kiraya taşımak. Bu şekilde de inşaatlar bittikten sonra da sizleri binalarınıza taşımak. Şahit olun. Belediye başkanlarımız burada. Ben Adem Bey'e de artık belediye başkanı diyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!