Perinçek Suriye uçağının düşürülmesini kınadı

Güncelleme Tarihi:

Perinçek Suriye uçağının düşürülmesini kınadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 17:51

İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek, "Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir" dedi.

Haberin Devamı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisi tarafından düzenlenen Birlik ve Dirlik mitinglerine katılmak üzere geldiği İzmir’de basın toplantısı düzenledi. Suriye uçağını düşürülmesi olayını değerlendiren Perinçek, şunları söyledi:

"Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir. Bölgemizde tam da bölücülüğün sonunun geldiği koşullarda, Suriye’ye karşı düşmanlık kışkırtan bu eylemde Türkiye’nin hiçbir çıkarı yoktur. Tam tersine Suriye’ye düşmanlık, kaçınılmaz olarak Irak ve İran ile ilişkilerimize de dinamit koymaktadır. Bu durumda düğmeye basan merkez Washington’dadır. Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığı burada düğme durumundadır. TSK’nın böyle bir tertibe alet olması kaygı vericidir. ABD, Suriye’yi bölemedi. Can dostumuz Suriye, Beşar Esat önderliğinde, ABD’nin, adına ’Kürt Koridoru’ denen hıyanet koridoru açma girişimini bozguna uğrattı. Irak’ı iki kez işgal ettiler. Ancak bugün Irak bütünleşiyor. İran’ı sözüm ona böleceklerdi. İran kaya gibi dimdik duruyor. Bu koşullarda ABD’nin artık Türkiye’yi bölme olanağı kalmamıştır. Direnen komşularımız Suriye, Irak ve İran Türkiye’nin toprak bütünlüğünü de savunmuş oldular. AKP İktidarı PKK ile el ele vererek ABD’nin Türkiye’yi bölme planına alet olurken, vatanımızın bütünlüğünü güney komşularımız korudular. Onlara teşekkür borçluyken uçaklarını düşürmemiz önümüzdeki büyük tertibin işaretlerini veriyor. ABD’nin amacı Türkiye’mizi Suriye, Irak ve İran ile cephe cepheye getirmektir. Bu durumda Güneydoğu bölgemizde kanlı ’bölgesel özerklik’ senaryosu sahnelenecektir. Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül yönetimi, Suriye’yi hedef alan bu son eylemleriyle bölgesel özerkliğe desteklerini sergilemiştir. Artık Türkiye’yi hiç kimse bölemez. Bu gerçek karşısında baş bölücü ABD ve işbirlikçileri son karanlık hamlelerini yapmış bulunuyorlar. Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan önümüzdeki süreçte sımsıkı birleşerek bu tertipleri bozguna uğratacaklardır. Bu kararlılıkla Suriye uçağını düşüren bölücü eylemi kınıyoruz."

CHP ve MHP yönetiminin Suriye’nin uçağının düşürülmesinde AKP iktidarını desteklediğini belirten Perinçek, "MHP, PKK’yı destekler durumuna düşmüştür. Önümüzde bölgesel özerkliğe yandaş muhalefet karşı durmamaktadır. İşçi Partisi’nin dışında karşı duran yoktur. Halkımızı, komşularımıza yönelik düşmanlık tertibine karşı kararlı tavır almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!